Neglebiting blant folk i Fredrikstad – foran «skjebnekampen» mot Sandnes Ulf

256
Obos Ligaen Fredrikstad
Fredrikstad logo

Det pågår nesten depressive tendenser blant folkene som bor i Fredrikstad foran «skjebnekampen,» mot Sandnes Ulf på søndag.

Skulle det gå så galt at med tap hjemme mot Sandnes Ulf i morgen rykker altså Fredrikstad Fotballklubb ned til tredje nivå i norsk fotball. På 50-og 60-tallet var svært suksessrike år for Fredrikstad Fotballklubb. Hvor laget vant serien seks ganger, hvor dem også klarte å ta sølv syv ganger. Cupfinalen ble vunnet fire ganger, og klubben fikk sitt første milepæl da dem 1957 kunne feire sitt andre «dobbeltriumf».

I 2002 rykket laget opp fra andre divisjon til 1. divisjon det som nå heter (OBOS-ligaen og PostNord-ligaen). Klubben sitt 100 års jubileum ble feiret med et opprykk til eliteserien og tilbake i toppen av norsk fotball. Etter 20 år i fotballens «bakgård», og etter to imponerende opprykk på rad, etablerte FFK seg igjen i øverste divisjon. Hvor dem i 2006 ble Norgesmestere i fotball. Hvor dem også tok en imponerende andreplass bak Rosenborg.

Tre år senere rykket dem så ned til 1. divisjon. Etter dem ble slått av erkefienden Sarpsborg 08 i kvalifiseringskampen. Året etter rykket de opp til Tippeligaen. Klubben gikk ned igjen. og siden den gangen har det bare godt en vei nemlig nedover. Nå kan klubben være på vei ned til PostNord-ligaen, om alt skulle gå i mot dem i siste runde. Noe som ville ha vært utrolig trist for norsk fotball.

- Annonse -

Foran oppgjøret i morgen er det voldsomt «Neglebiting» blant folket i Fredrikstad. Men klubben har seg selv å takke. Klubben har i år gitt bort alt for enkle poeng i kampene de har spilt. Det virker som om klubben, ikke har hatt spillere som tenker gleden av å spille kamper. Undrer meg også på hvorfor ikke noen av spillerne har tatt på seg rollen som en «frontmann», som går foran å viser vei og tar et tak i sine lagkamerater.

Klubben har fomlet i mørket i mange år. For ikke lenge siden valgte Andrea Loberto å trekke seg, etter misnøye i spillergruppen. Det rare er at han ikke ble sparket for lenge siden. Klubben hentet inn Bjørn Petter Ingebretsen som en redningsmann. Hva kan han få til på noen få dager, med et lag som ikke har fungert på hele sesongen, med en spillerstall som Loberto styrte. Jeg tviler på at han klarer å redde klubben fra et nedrykk. Om det skulle gå veien at han berger klubben, da bør han isåfall mannen få status i byen, hvor du kan møte på folk med Prekær’u som vårs.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -