Norge vant i Solbakkens debut som landslagstrener

122
Jonas Svensson (t.h.) sammen med Veton Berisha under landskampen mot Tyskland i 2016. Bilde: Willy Larsen, Fotballnerd.no.

(Gibraltar – Norge 0-3) Norge har vunnet Ståle Solbakkens debut som landslagssjef. Alexander Sørloth, Kristian Thorstvedt og Jonas Svensson scoret målene for Norge.

Etter 43 minutter der Norge stanget og stanget, sørget Sørloth for den forløsende scoringen etter Fredrik Midtsjøs corner. Kristian Thorstvedt doblet ledelsen kort tid senere med en plassert avslutning etter Birger Melings assist. I andreomgangen økte Jonas Svensson ledelsen ytterligere etter nok et hjørnespark.

Scoringene sørget for at Norge kunne være fornøyde til pausen, selv om store deler av førsteomgangen var frustrerende for de norske angrepsspillerne. Mot et meget dyptliggende hjemmelag skapte Norge mange gode muligheter. Gang på gang kombinerte de norske spillerne seg inn i boksen via kant og høye backer, og fikk avslutte.

Gibraltars keeper Dayle Coleing vant imidlertid først sin private duell med Erling Braut Haaland og reddet tre avslutninger fra den norske spissen på kort tid. Heller ikke Sørloth eller Meling klarte å avslutte godt nok for å overvinne vertenes sisteskanse. Da Coleing først var uten sjanse til å redde et skudd, klasket Sørloths forsøk i tverrliggeren.

Vondt ble til verre for Norge da lagkapteinen Martin Ødegaard tråkket over og ikke kunne fortsette, før Sørloth og Thorstvedt likevel sørget for en god avslutning av omgangen.

I andreomgangen fikk både Patrick Berg og Tokmac Nguen sine landslagsdebuter, mens kampbildet ikke endret seg. Norge styrte kampen mot et dypt hjemmelag. Fram til Svensson økte ledelsen ble det ingen store sjanser.

Heller ikke i resten av andreomgangen skapte Norge store sjanser. Gjestene hadde likevel full kontroll, og seieren var aldri i fare.

Norges neste kamp i VM-kvalifiseringen er mot Tyrkia på lørdag. Tyrkia slo Nederland 4-2 i dag. I den tredje kampen i Norges gruppe tapte Latvia 1-2 mot Montenegro.