NT-ligaen avd. 1: Intervjuer og kampfakta 3.runde: Ørn Horten banket Vestfossen 5-1

457

Oppsal vant 4-2 borte mot Østsiden og vi har fått en oppsummering fra Oppsals kaptein, Mikkel Klein Gulbrandsen (se lenger ned)

Ørn Horten vant 5-1 over Vestfossen og Sarpsborg 08 2 er eneste lag med full pott og 9 poeng etter 3 serieomganger. Ullern og Odd 3 er lagene uten seier så langt i årets sesong.

fotballnerd.no har også fått oppsummeringer fra Kim Vesterheim Berntzen, Vestfossen, Øystein Lundblad Næsheim, Kvik Halden, Håkon Asklund Buckner, Ullern, og Holmens trener, Bård Heggset.

Resultater 3.serierunde:

29/4: Ørn Horten – Vestfossen 5-1 (ØH: Krawiec 40, Hettervik 61, Bransdal 81, Hoff 87, Haakenstad 90 /V: Bernten 34)

fotballnerd.no fikk en oppsummering fra målscorer, Kim Vesterheim Berntzen, i Vestfossen: – Vi ble enige om at vi skulle ligge lavt og prøve å kontre på Ørn. Vi starter godt og føler at Ørn ikke helt klarer å finne noen løsninger mot oss. Scoringen kommer på en overgang hvor vi vinner ballen og får satt ut til vår back Eirik Anfinsen som slår et perfekt innlegg mellom stopper og keeper som jeg får satt foten på. Enkel og effektiv scoring. Får dessverre utligning rett før pause. I 2 omgang fortsetter vi å ligge lavt, men vi scorer et selvmål og etter dette rakner vi fullstendig mot slutten dessverre. Og ender med et stygt 5-1 tap, avslutter Berntzen til fotballnerd.no

Lasse Bransdal, Ørn Horten v Vestfossen 5-1. Foto: Knut G.Bjerva/Ørn Horten

29/4: Sprint-Jeløy – Ullern 1-1 (SJ: Andreassen 86 /U: Rosvoll 47)

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering fra Ullerns spiller og kaptein, Håkon Asklund Buckner: – Førsteomgang er vel alt i alt ganske jevn. Vi har kanskje et lite overtak i banespillet, men sliter med å skape sjanser samtidig som Sprint er farlige på noen dødballer. I andreomgang scorer vi tidlig og har et bra overtak i begynnelsen av omgangen. Vi skaper flere store sjanser og burde her punktere kampen. Mot slutten mister vi initiativet noe, men føler likevel vi har fin kontroll defensivt helt til Sprint utligner helt på slutten etter et langt oppspill og en stuss direkte i mål. Alt i alt en kamp vi føler vi burde punktert tidligere i omgangen, så kjedelig å bare sitte igjen med ett poeng, avslutter Buckner til fotballnerd.no

29/4: Kvik Halden – Drøbak-Frogn 2-2 (KH: Berglund 55, Sæter-Mehmeti 69/DF: Aarstrand 77, Fagernes 90)

Drøbak-Frogn berget et poeng da Magnus Fagerstrand utlignet i det siste spilleminutt og det endte 2-2 i Halden foran 172 tilskuere på Halden Stadion.

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering fra hjemmelagets spiller, Øystein Lundblad Næsheim: – Tett og jevn 1.omg, der begge lag slår mye langt på et Halden Stadion som er fryktelig humpete. Etter en bra Drøbak start,tar Kvik over fra 15 min og utover, og skaper noen farligheter, dog uten å score. 0-0 til pause. Kvik fortsetter 2. omg med et visst overtak og setter både 1-0 og 2-0. Etter 2-0 har Kvik flere muligheter til å punktere kampen, men en god keeper og stanga forhindrer oss fra å gjøre det. I stedet får Drøbak redusert til 1-2 og får blod på tann. 2-2 kommer i det 90 min. Etter å ha ledet 2-0 også mot Kråkerøy i sist hjemmekamp, er det fryktelig surt å nok en gang sitte igjen med kun 1 poeng på hjemmebane, etter sene utligninger i begge kampene. Vi ser på det som 4 poeng tapt i opprykkskampen, avslutter Næsheim til fotballnerd.no

29/4: Odd 3 – Holmen 3-3 (O: Koranteng 30,59, Bjørneboe 56 /H: Hole 19, Sæter 62, Abdulkarim 89)

Holmen reddet et poeng da Azad Abdulkarim scoret minuttet før slutt og det endte 3-3 i Skien. fotballnerd.no fikk følgende oppsummering fra Holmens trener, Bård Heggset: – En merkelig kamp der vi er klart best i starten og på slutten. Første kvarteret i 2.omg er veldig svakt av oss. Vi viser bra moral og kommer tilbake fra 1-3. Mye slitne bein etter 120 min mot Asker på onsdag, avslutter Heggset til fotballnerd.no

30/4: Østsiden – Oppsal 2-4 (Ø: Darbandi 17, Selmani 85 str/O: Østman 30, Paulsberg 54, Bjørseth 58, Adra 78)

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering av Oppsal sin spiller og kaptein, Mikkel Klein Gulbrandsen: – Kampen startet dårlig for vår egen del. Dårlig tenning der vi taper samtlige dueller. Etter 17 minutter får Østsiden drømmetreff fra 25 meter som daler ned i lengste hjørnet. Etter kalddusjen, så hever vi oss og får satt litt press med mange innlegg i boks uten at det førte til noen store sjanser. 30 min får vi en billig utligning der Østsidens keeper har såpe på hanskene etter et innlegg og Adrian Fritzøe kan pirke ballen over mållinja, og 1-1. Resten av 1. omgang bølger fram og tilbake uten noen store sjanser til noen av lagene.

2. omgang åpner vi godt og presser Østsiden godt tilbake. I løpet av første kvarteret får vi to mål og går opp i 3-1. Mats Paulsberg hamrer inn et skudd nærmest fra skrå vinkel etter godt spill før Kristian Bjørseth scorer et vakkert mål fra 16 meter på volley med ryggen mot mål. 4-1 kommer i 78. min da jeg skyter et frispark fra 25 meter der keeper må gi retur. Wilhelm Adra er først på ballen og setter spikeren i kista. Resten av kampen presser Østsiden på for redusering. De får et straffemål 5 minutter før slutt, men kommer ikke noe nærmere enn det. Viktig seier for oss på tung og humpete gressbane, på bortbane. Østsiden har hatt taket på oss de siste møtene, så det var deilig med seier i avslutningen av en hektisk uke. Viktig for Oppsal å revansjere seg etter en dårlig kamp mot Sarpsborg 08 2 før i uken, og for å henge med i toppen. Oppsummert en fortjent seier i en kamp med temperatur og mange tøffe dueller, avslutter Gulbrandsen til fotballnerd.no

Mikkel Klein Gulbrandsen, kaptein Oppsal Fotball. Foto: Oppsal Fotball A-lag på facebook.

Fra Østsiden sin hjemmeside er det å lese følgende: – Det første kvarteret var det stillingskrig før  Kamyar Ahmadi i det 17. minutt tok sjansen og skjøt fra 40 meter. I en perfekt bue forsvant ballen over en forfjamset Oppsal-keeper. 1-0! Halvtimen var spilt da Adrian Østman pirket ballen over streken da Østsiden så  ut til å ha kontroll. Østsiden var nære på å ta ledelsen rett før pause da Fatos Berisha headet over.

Østsiden hadde spilt med 5 spillere bak i første omgang og la om til 4 spillere etter pause. Etter 53 minutter kom Liridon Selmani i god posisjon, men skjøt rett utenfor. I stedet gikk Oppsal rett opp til 2-1 ledelse ved Mats Paulsberg. Bare fire minutter senere gikk gjestene opp til 3-1 da  Kristian Bjørseth scoret med ryggen mot mål. 10 minutter før slutt økte Oppsal til 4-1.

Admir Zec kom inn de ti siste minuttene og var meget nær redusering, men Oppsalkeeperen reddet mesterlig. Fem minutter før slutt var Admir på farten igjen, ble felt og fikk straffespark. Liridon Selmani var sikker fra 11 meteren, men kunne ikke gjøre annet enn å pynte på resultatet til 2-4.

Oppsal vant en fortjent seier, men fikk god hjelp. Dette laget var ikke bedre enn at Østsiden burde tatt alle poengene. Men da må laget vinne flere nærdueller. Slike kamper blir det mange av i år og det er bare å trå til. Rang Ferej ble kåret til Østsidens beste spiller av en lokal jury. Argtim Shabani fikk gult kort. Oppsal fikk 3 gule kort

Neste søndag skal Østsiden opp til tentamen mot Moss på Melløs. Tillatelse gitt av: Joe Lunde

1/5: Kråkerøy – Strømsgodset TF 2 2-1 (K: Nilsen 40, Laabak 45 / S: Duman 44)

2/5: Sarpsborg 08 2 – Moss 2-1 (S: Elyounoussi 21,45 /M: Elshaug 45)

Sarpsborg 08 2, er det eneste laget med full pott og 9 poeng på de første 3 serierundene.

6/5: Oppsal – Sprint-Jeløy

forrige seriemøte mellom lagene, var i 2014, og da ble det 3-3 på Oppsal, mens Sprint-Jeløy vant hjemmekampen med 2-0. Sprint-Jeløy har to seirer på 4 innbyrdes oppgjør, mens Oppsal er fortsatt uten seier.

6/5: Drøbak-Frogn – Kråkerøy

lagene delte poengene i 1-1 kampen ifjor, mens Kråkerøy tapte hjemmekampen med 0-2. Kråkerøy er bokført med 2 seirer på 4 innbyrdes oppgjør, mens Drøbak-Frogn har èn seier.

6/5: Moss – Østsiden

Moss vant 5-1 sist lagene møttes i 2013, i Oddsen-ligaen avd. 1. Emmanuel Bergstrøm scoret hatrick i den kampen. Østsiden vant hjemmekampen med 4-0 etter bl.a. hatrick av Isa Bagci. I 2012 vant Moss begge oppgjørene; Hjemme ble det 3-1 seier og borte hele 5-1 i Fredrikstad, der Thomas Klaussen scoret hatrick.

8/5: Holmen – Sarpsborg 08 2

8/5: Strømsgodset TF 2 – Odd 3