NT-ligaen avd. 6: Resultater 1.runde; Fu/Vo – Tromsø 2 endte 1-1 i en sjanserik kamp!

524
Kim-Andrè Brenna blir felt og straffe til Fu/Vo i kampen mot Tromsø2. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

fotballnerds utvalgte «hovedkamp» mellom Funnefoss/Vormsund og Tromsø 2, endte 1-1. Kampen var full av målsjanser og det er et under at det ikke ble flere mål i kampen.

Det var gjestene som fikk først uttelling allerede etter 3 spilte minutter når Mehdi Dioury får treff på et skudd etter en retur på en corner, og han scorer til side for keeper og 1-0 til gjestene fra Tromsø. En ny stor sjanse for Tromsø2 etter 6 min, men skuddet fra Gerkondani redder keeper Beinov med hånden. Minuttet senere er det hjemmelaget som får en stor sjanse, men en forsvarer får avklart til corner.

Hjemmelagets store «målmaskin», Kim-Andrè Brenna, får uttelling etter at han mottar ballen på venstresiden, forserer inn og skyter knallhardt til side for keeper, og utligner til 1-1, til stor jubel blant de 150 fremmøtte på Funnefoss gress.

Hjemmelagets Baktiar Rzaev roper på straffe etter 28 min, men blir ikke hørt av dagens dommer, Anders Bodding, fra Haga.

2 minutter senere, felles Brenna innenfor 16-meteren og tar straffen selv. Brenna er vanligvis sikker fra straffemerket, men denne gangen skyter han tilside for mål, det står fortsatt 1-1. Det blir pauseresultatet.

Tromsø 2 får en ny stor sjanse etter 61 min, men skuddet avklares til corner.

Kim-Andrè Brenna får en ny stor målsjanse når han sender avgårde et skudd mot tomt mål, men får ikke skutt hardt nok etter duellen med keeper, og en forsvarer klarer å beine ballen til side og innkast.

10 min før slutt, treffer Tromsøs Fredrik Michalsen stolperoten med et skudd, og nær Tromsø ledelse.

Vi fikk følgende oppsummering fra trener, Ørjan Heiberg, i Fu/Vo, etter kampslutt: – En typisk seriestart, mye nerver og en dårlig bane som ikke byr på fint spill. Vi skaper 7-8 store målsjanser og bør ta 3 poeng her. Men utover kampen så blir vi trykket fælt av Tromsø, som har store sjanser mot slutten av kampen.

• Og brent straffe av Brenna! – Sånt som skjer, det er en grunn til at Kim Brenna tar straffen selv etter å ha blitt felt siden han er sikkerheten selv, men bommer denne gangen. Ut fra kampbildet, burde vi ha ledet 2-1 eller 3-1 til pause, men når det blir som det blir, er det vel greitt med 1-1, avslutter Heiberg til fotballnerd.no
Brenna skyter straffen til side for mål. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Fra Kim-Andrè Brenna får vi følgende kommentar: – Jeg synes vi gjør en brukbar match, det er første seriekamp, det er nerver og dårlig bane. Ingenting som lå til rette for en fintspillende fotballkamp. Vi bør jo vinne idag, noe jeg tar på min egen kappe at vi ikke gjør. Normalt sett skal den straffa sitte, høyt oppe og i mål, men tenker for mye på å unngå å skli, og da går det som det går. Har også en stor sjanse i 2.omgang, men keeper tar beinet mitt i duellen og jeg snubler litt og får ikke nok trøkk i skuddet mot det tomme målet, og derfor får en forsvarer avklart. Tromsø 2 var gode, og laget kunne lett ha ledet med to-tre mål de også, begge lagene har ikke marginene på sin side og derfor er det greitt med 1-1, avslutter Brenna til fotballnerd.no

Fu/Vo – Tromsø 2. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Fra Tromsø 2 sin trener, Morten Pedersen, har vi ikke lykkes i å få en kommentar.

Resultater 1.serierunde:

17.04: Alta 2 – Mjølner 0-1 (M: Henriksen 69) Altas spiller, Marco Mauno Johannessen fikk rødt kort etter 64 min

17.04: Skjervøy – Fløya 0-0

Det samme oppgjøret i juli 2016, endte 2-2

17.04: Skedsmo – Salangen 2-1 (S: Blix 15, Shurdhiqi 57 / S: Tunstad 44)

Salangens keeper, Jørn Ivar Kroken, har følgende oppsummering fra kampen:  – Skedsmo er av oddssetterne storfavoritt til å vinne 3.div, avd.6. I kampen mot Salangen, som er spådd under streken, slet Skedsmo med å skape sjanser. Oslo-laget hadde ballen klart mest, men et godt organisert Salangen gjorde at kampen ble tett og jevn. Salangen var nære utligning minutter før slutt, men Snorre Ratkje og Sondre Tunstads avslutninger ble for dårlige.

Salangens trener, Andreas Seipäjärvi sier dette om kampen: – Fornøgd at vi matcher opprykksfavorittene, og faktisk skuffet over at vi ikke får poeng med oss nordover.

Neste kamp for Salangen er 22.april, hjemme mot «naboen» FK Senja, avslutter Jørn Ivar Kroken til fotballnerd.no

17.04: Funnefoss/Vormsund – Tromsø 2 1-1 (FV: Brenna 12/T: Dioury 3)

17.04: Skjetten – Harstad 0-0

17.04: Senja – Sortland 0-1 (S: Poulsen 23 str)

18.04: Lillestrøm 2 – Lørenskog 1-1 (L: Brenden 45 / L: Arjona 73)

Lørenskog fikk spiller, Sulim Tomov utvist i det 82.min etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.