Oppsummering av runde 20 i La Liga

211

Alle topplagene spilte søndag ettermiddag og kveld og gjorde sine saker bra og vant klart. Det ble derfor ingen endringer i tabellsituasjonen i toppen. Real Madrid hadde besøk av et av bunnlagene, Sporting Gijon og det ble en overbevisende seier på hele 5-1. Dette ble en svært lite spennende kamp da Real Madrid allerede etter 17 minutter ledet 4-0 etter scoringer av Bale, Benzema og to av Ronaldo. Da var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Real Madrid ved Benzema scoret et til i andre omgang og det ble et trøstemål til Gijon ved Lopez.

Atletico Madrid var på Kanariøyene og spilte mot Las Palmas. Atletico vant 3-0 etter scoringer av Luis og Griezmann (2), noe som gjør at Ateltico fremdeles har føringen i ligaen.

Barcelona spilte sin 4. kamp mot Atletic Bilbao for sesongen (2 i ligaen og 2 supercup). Det blir to til rett rundt hjørnet, siden de også møtes i Copa del Rey. Kampen ble egentlig ødelagt allerede etter 5 minutter. Suarez vinner en ball og er alene med keeper som feller Suarez på vei gjennom. Straffe og rødt kort på keeper Iraizoz. Det å skulle spille nesten en hel kamp mot Barcelona på Camp Nou med 10 mann, er vel mission impossible. Messi satte straffen trygt i mål. Neymar økte til 2-0 for pause. Andre omgang tilhørte Luiz Suarez med 3 scoringer, samt at også Raktic også fikk gleden av å sette en. Det endte 6-0. Suarez er nevnt med hat-trick. Neymar spilte igjen en fantastisk kamp. Han virker mer og mer trygg, han tør å gjøre sine artistiske finter, dragninger og nedtak. Han har også et tempo som ingen følger. Jeg tror ikke Boveda, backen til Atletic, gleder seg til to nye møter med Neymar de nærmeste ukene. I tillegg til å være veldig god, ser det ut til at Enrique har klart å plukke av Neymar det han gjorde en del av før, nemlig filming og litt ufine detaljer. Han fremstår mer og mer komplett. Messi ble tatt av etter første omgang og erstattet av Turan. Det sies at han fikk en liten føling med noe muskulært, og han blir sjekket av det medisinske apparatet.

Øvrige resultater:

Oppgjøret i Andalusia mellom Sevilla og Malaga ble en tøff kamp med 2 røde kort, et til hver av lagene. Kampen endte 2-1 etter to scoringer av Gameiro for Sevilla og av Charles for Malaga. Sevilla begynner nå å klatre litt etter en litt dårlig start. Det er forventet at de skal kjempe om CL-plass, og i alle fall EL plassene (5 og 6). Et av lagene Sevilla kjemper mot i så måte er Celta Vigo. De hadde besøk av bunnlaget Levante. Celta ledet komfortabelt 3-0, men klarte å slippe Levante inn i kampen med 2 raske scoringer. Svenske Guidetto scoret de to første for Celta og Iago Aspas det tredje. Guidetto vil nok trolig få mere spilletid nå som Nolito mest sannsynlig forsvinner til Barcelona. Det tredje av lagene som kjemper om CL plass og som har den per i dag er Villareal. De klarte bare 0-0 hjemme mot Betis, noe som var litt overraskende. Betis har vært veldig svake i det siste, og det var forventet en grei seier til Villareal.

Kveldskampen på lørdag mellom Real Sociedad og Deportivo ble et intenst oppgjør. Mot spillets gang tar Deportivo ledelsen 1-0 ved Luis Alberto. Real Sociedad kjemper så hardt, skaper så mye at de virkelig fortjener poengene i denne kampen. Det er sjelden man ser et lag med så mye vilje og innsats i hver eneste takling. De vil så enormt mye. De får et straffespark mot slutten og det ender 1-1, men her burde hjemmelaget tatt alle poengene. Det er ikke alltid fotball er rettferdig.

På søndag får vi et nytt skuffende resultat av Valencia. Hjemme på Mestalla skal de slå et Rayo Vallecano som ligger under streken, men det ender 2-2. Getafe slår et Espanyol i litt trøbbel 3-1.