Overraskende treneravskjed i Serie A

219

Stefano Pioli har sagt opp sin stilling som Fiorentina-trener. Avgjørelsen kommer mindre enn to dager siden det sjokkerende hjemmetap mot bunnlag Frosinone.
Etter kampen påsto styret at de ville vurdert Piolis posisjon i løpet av to dager. Treneren selv har trolig foregrepet begivenhetene med en tidlig og delvis uforventet oppsigelse.

- Annonse -

Fiorentina har ikke vunnet en seriekamp siden midt-februar og ligger på 9. plass, 10 poeng unna sjetteplassen og Europa League fotball.
Dette kan vel fortsatt reddes for La Viola skal spille semifinalen i Coppa Italia. 3-3 uavgjort på hjemmebane er iallfall et komplisert utgangspunkt for returmatchen i Bergamo mot formlag Atalanta.
Humøret i Firenze har gått stadig ned, sammen med fotball sin kvalitet. Supporterne har også vært utålmodige og anklager eier Della Valle for enda en skuffende sesong.

Ujevn fotball, ujevne resultater

Noen skader har forverret situasjonen gjennom hele sesongen men Pioli har seldom klart å få Fiorentina til å spille god og produktiv fotball. Først og fremst har laget manglet kontinuitet både i angrep og i forsvar. Stallen virker ganske ubalansert, med noen gode profiler men også store hull i noen posisjoner. Ungdom or umodenhet kan også skyldes for varierende resultater: laget som knuste Roma 7-1 i Cupen og spilte uavgjort mot Napoli og Inter har siden tap mot Cagliari og Frosinone.
Treneren er kanskje ikke den største skurken i saken men sånt er fotball. Man forventet jo bedre av en rutinert mann som Pioli i sin andre sesong i Fiorentina.

Juniorlaget sin trener (og tidlig midtbanespiller for klubben) Emanuele Bigica tar over som midlertidig manager.
Vincenzo Montella er en av de ledende kandidater for stillingen. Han ledet Fiorentina til tre strake fjerdeplasser fra 2013 til 2015 før de skuffende oppholdene i Sampdoria, Milan (6.) og Sevilla.

Kommentarer

kommentarer