På plass i Champions League-lag: «Målet er ikke å rykke ned»

216

«Å berge plassen i Bundesliga».

Det er Dieter Heckings umiddelbare svar når den nye treneren i Borussia Mönchengladbach får spørsmål foran andre halvdel av sesongen.

Gladbach som ble nummer fire forrige sesong og som tidvis gjorde en bra figur i Champions League i høst mot lag som Barcelona og Manchester City, og skal spille i Europa League på nyåret, har hatt en skuffende svak sesong i Bundesliga. I desember ble André Schubert sparket.

Laget ligger på 14. plass, bare tre poeng over nedrykkssonen. Denne uken er Gladbach i gang med oppkjøringen til andre halvdel av sesongen etter juleferien, med sin nye trener på plass.

- Annonse -

«Dieter har demonstrert gjennom mange år at han kan bringe struktur på banen og at han kan gjøre det med et ungt lag. Det er vår filosofi, og han har også bevist at han er en vinner,» sa sportsdirektør Max Eberl etter at Hecking hadde skrevet under kontrakten fram til sommeren 2019.

For å klare seg i Bundesliga er oppskriften til Hecking enkel – hardt arbeid, hardt arbeid og hardt arbeid.

«Vi må komme oss ut av den vanskelige situasjonen så raskt som mulig,» sier Hecking.

Det er ikke første gang Hecking tar over et lag midtveis i sesongen. I 2009 tok han over Nürnberg den 22. desember, og det var på nøyaktig samme dato tre år etterpå at han tok over Wolfsburg. Ulvene hadde spesielt i 2014/15-sesongen en fantastisk sesong som endte med sølv i ligaen og gull i cupen. Da ble Hecking kåret til årets trener i Tyskland.

Eberl sier at de fikk en god følelse med en gang de tok kontakt med sin nye trener, som faktisk var i klubben i starten av sin aktive karriere. Hecking spilte seks Bundesliga-kamper for Gladbach mellom 1983 og 1985.

«Ettersom han har spilt her, har han en lang tilhørighet til klubben,» sier Eberl.

Hecking startet sin trenerkarriere i Alemannia Aachen og tok dem opp til Bundesliga før han bygde opp sitt rykte i Hannover og Nürnberg.

Han har 332 kamper som trener i Bundesliga, mer enn noen av de andre trenerne i Bundesliga.

Gladbach er for tiden i Marbella på treningsleir. Ifølge bundesliga.com vil også Hecking ha gleden av å kunne få inn noen nye spillere i januar.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -