Tidenes yngste tomålscorer i Serie A

383

Pietro Pellegri er en av disse som i Italia kalles «predestinato», en utvalgt.
Han ble utpekt som en av landets største profiler allerede som 16-åring i fjor i Genoa-juniorlag. Han fikk to korte innhopp i Serie A og scoret da han var i startelleve i siste serierunde mot Roma, dagen da Totti la opp. Et sammentreff, men også et symbolsk øyeblikk: en gammel toppscorer tar avskjed mens en lovende unggutt melder seg inn. Fotballfanser digger jo slike tilfeller og sammenligninger…

Forrige helg scoret Pellegri to ganger mot Lazio og han slå en 86 år gammel rekord.
I februar 1931 scoret Silvio Piola to mål i Pro Vercelli – Napoli: han var 17 år og 132 dager. Pellegri et helt år yngre.
Dette kan høres ut som en statistisk kuriositet men Silvio Piola er vel tidenes toppscorer i Serie A, med 276 mål. Det er altfor tidlig å hylle Pellegri som fremtidens superstjerne, men gutten har jo scoret 3 mål i 120 minutter av seniorfotball.

En komplett spiss

Han kan fortsatt bli en av de mange ungene som nøt en drømmedebut og senere forsvant, men Pellegri har hittil sett veldig overbevisende og klar ut. Han er høy (191 cm) og sterk nok allerede til å beskytte ballen mot voksne midtstoppere, men han er ikke heller et typisk fyrtårn-spiss.
Mot Roma scoret Pellegri på kontring og viste at han har brukbar fart. Det første mot Lazio var jo rent flaks, men han var på rett sted til rett tid, som en god goalgetter må være.
Kampens andre var derimot en stupende volley fra øverste hylle.

Gutten ser moden ut på bana og høres ganske fornuftig ut i intervjuer. Trener Ivan Juric bør nå behandle han smart for å unngå et tilbakeslag i prestasjoner og uønsket press.
Pellegris fremtid er likevel allerede bestemt: Inter og Milan kjempet om hans underskrift i sommer, men nå skal europeiske toppklubber snuse spissen også.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -