Poengdeling mellom Lillestrøm og Rosenborg

157
Mike Jensen Bilde: Jarle Vines, Wikimedia.

(Lillestrøm – Rosenborg 1-1) Hverken Lillestrøm eller Rosenborg klarte å få litt avstand til nedrykksplassene. Daniel Gustavsson sendte vertene i føringen, men Mike Jensens vakre scoring etter pausen sikret Rosenborg ett poeng.

Etter 0-4-tapet i Bodø forrige uke viste Lillestrøm-spillerne høy innsats mot Rosenborg. Vertene hadde i begynnelsen et lite overtak og skapte kampens første mulighet. Et innlegg havnet hos Alex Dyer i boksen. Midtbanespillerens avslutning ble blokkert av Yann-Erik de Lanlay.

Det var ikke ufortjent at Lillestrøm tok ledelsen etter halvspilt omgang. Under en kontring var Thomas Lehne Olsen først på ballen mot Gustav Valsvik. Daniel Gustavsson ble spilt gjennom av spissen og gjorde ingen feil alene med keeper.

Scoringen så ut til å ha vekket Rosenborg. Gjestene tok etter hvert over initiativet og skapte noen muligheter. Etter en retur av Marko Maric havnet ballen hos de Lanlay, men denne gangen ble han selv blokkert av Lehne Olsen.

Fem minutter før pausen kom bortelaget til sin største mulighet så langt, på nytt ved de Lanlay. Jensens hjørnespark ble forlenget mot lengste stolpe. Der stod de Lanlay umarkert, men satte ballen over tverrliggeren fra kort hold.

Også i andre omgang produserte Rosenborg noen muligheter, mens Lillestrøm kun skapte halvsjanser. Gjestenes første sjanse etter pausen hadde Birger Meling. Maric fikk akkurat fingertuppene på skuddet fra 20 meter.

Etter en drøy time var Lillestrøms sisteskanse sjanseløs. Etter et innkast fikk Alexander Søderlund ballen ved dødlinja med ryggen mot mål, og slo den i boksen. Mike Jensen tok ballen på volley og banket den i nettmaskene.

Etter utligningen ville begge lag vinne. Selv om det ikke oppstod mange sjanser, var Rosenborg nærmest seieren. I det siste ordinære minuttet gikk Samuel Adegbenro alene mot Maric, men klarte ikke å overvinne keeperen. På overtid var Maric på nytt våken da han reddet Tore Reginiussens heading.

Dermed endte kampen uavgjort. Lillestrøm har åtte poeng etter sju kamper. Rosenborg (seks poeng) har foreløpig klatret på kvalifiseringsplassen.