Portugal til kvartfinale etter gjesp av en fotballkamp

561

Det var forholdsvis høye forventninger til Kroatia etter at de leverte solide prestasjoner i gruppespillet og slo Spania i sin forrige kamp. Luka Modric og Mario Mandzukic var begge tilbake etter skader, noe som ga enda større håp om en god prestasjon. For Portugal løsnet det endelig foran mål i deres forrige kamp mot Ungarn, men Portugal maktet likevel ikke å vinne en eneste kamp i gruppespillet. Kroatia ble derfor av de fleste sett på som favoritter før denne kampen, men de maktet likevel ikke å spille i nærheten av det nivået de viste i gruppespillet. Begge lag var åpenbart redde for å slippe inn det første målet, og ingen risikerte noenting framover på banen. Kroatia hadde mye ball, mens Portugal lå  tett og kompakt bakover. Første omgang rant dermed ut uten at noen av lagene hadde skudd på mål.

Andre omgang ble ikke noe bedre, og begge lagene opptrådte med svært høy forsiktighet, noe som også førte til lav underholdningsverdi. Verken Modric, Ronaldo, Rakitic eller Perisic klarte å sette skikkelig fart på kampen. I likhet med første omgang endte også den andre uten at noen av lagene hadde skudd på mål, og dermed gikk det til ekstraomganger. Heller ikke her var lagene villige til å risikere noe særlig offensivt, men slitne ben førte til at det åpnet seg noen få muligheter. Nikola Kalinic var svært nære ved å styre et innlegg inn i mål, men han nådde aldri fram til ballen. Ivan Perisic headet i stolpen, men det var likevel i andre enden av banen målet skulle komme. Kroatias keeper Danijel Subasic måtte gi retur på et skudd fra Cristiano Ronaldo, og der dukket innbytter Ricardo Quaresma opp og headet inn 1-0 i det 117. minutt. Endelig måtte Kroatia risikere noe fremover, men det var alt for sent. Portugal møter dermed Polen i kvartfinale, mens Kroatia kan angre på at de ikke gjorde mer for å vinne kampen.

Kroatia – Portugal (Felix Bollaert Stadion, Lens) 0-1:

Mål: Quaresma 117′.

Gule kort: William Carvalho (Portugal).

Kroatia: Subasic – Srna, Corluka (Kramaric 120′), Vida, Strinic – Mordic, Badelj – Brozovic, Rakitic (Pjaca 110′), Perisic – Mandzukic (Kalinic 88′).

Portugal: Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Joa Mario (Quaresma 87′), W. Carvalho, Adrien Silva (Danilo Pereira 108′), André Gomes (Sanches 50′) – Ronaldo, Nani.

Banens Beste: Det var absolutt ingen spillere som stod frem denne kampen, og det er helt umulig å velge noen «Banens Beste». Må i så fall bli Quaresma fordi han scoret seiersmålet.

Tilskuertall: 33523.