156

Sesongåpning i 4. divisjon avd. 1 Trøndelag. Nyopprykkede Vanvik IL møtte Levanger 2 på Moan kunstgress.

Lørdag 6. april klokken 16.00 var det klart for vårslipp for en spillesugen gjeng fra Vanvikan. Moan kunstgress var destinasjonen, og på den andre banehalvdelen stod Levanger 2 klart til dyst. Etter tre års ventetid ble endelig Vanvik gjenforent med det gode selskap, fjerdedivisjon.

For ordens skyld må det nevnes at dette var debut i fjerdedivisjon for fire av Vanvikspillerne. Bernard Roten, Daniel Raudberget, Peder Fenstad, og Torbjørn Bjørnsvik (eller Torbjørg jf. speaker).

Kampen starter og de første minuttene preges av et hjemmelag som har mye ball, men ikke kommer til de alt for store sjansene. Vanvik kommer mer og mer inn i kampen etter hvert, og har flere giftige kontringer. Halvveis ut i omgangen får Levanger straffe etter at Bernard Roten (keeper) er uheldig og tar motstander i det han skal klarere unna ball fra hjørnet av femmeteren. Straffen settes sikkert i mål til stor frustrasjon for bortelagets sisteskanse.

Det skulle ikke gå lenger enn fem minutter før fosningene fikk balanse i regnskapet. Vanvik starter et angrep på egen banehalvdel, Torbjørn Bjørnsvik blir spilt på høyre kant og slår ballen inn sentralt til Martin Fjeldvær. Martin slår via en motstander gjennom til Eirik Glørstad Sylthe som krangler til seg ballen innenfor 16-meteren mot en utrusende keeper som bommer totalt. Sylthe fyrer nonchalant av en tåblæser som går i toppfart på èn meter i sekundet og krysser målstreken så vidt det er.

Dessverre var gleden kortvarig for Vanvik, hjemmelaget slo tilbake bare få minutter senere. Da det spilles en lang ball i bakrom får ikke Morten Kilen klarert unna. Ballen snappes opp og blir slått 45 grader ut til en Levanger spiller som enkelt skyter ballen nede ved stolperota fra 14 meter. Stillingen 2-1 står seg til pause etter en fartsfylt omgang.

Kampen hadde bare passert ti minutter ut i andre omgang da Vanvik får et hjørnespark. Peder Fenstad får en liten dytt av keeper i forkant, blir snurt og får med Håkon Fjeldvær på å lage en aldri så liten sandwich av målvokteren i det innlegget slås og ballen går rett i mål fra Torbjørn Bjørnsvik. Etter å ha studert situasjonen på video i etterkant så gjør dommer riktig i å godkjenne målet.

Men som i første omgang så tok det ikke hjemmelaget mange minuttene på å svare. Levanger vinner ballen når bortelaget er i defensiv ubalanse. Med for store avstander og mangel på sikring får en levangbygg tråklet seg innenfor 16 og fyrt av et skudd rett i mål. En serie av feil fra Vanviks side og et utrolig irriterende mål for gutta fra Fosen.

Spikeren i kista kom etter 66 minutter. Etter klabb og babb på Vanviks venstreside kommer en fra hjemmelaget seg helt fri og får slått et innlegg til en umarkert spiss som fra fem meter får en enkel oppgave å sette ballen i mål. Kampen ender 4-2, selv om Vanvik produserer flere gode sjanser utover i andre omgang som kunne resultert i mål.

Tross tapet så er det flere positive ting og ta med seg og bygge videre på for fosenguttene. Selv om troppen har vært plaget av skader og sykdom i det siste, viser Vanvik at de absolutt kan hevde seg mot lagene i divisjonen.