Røa nære nedrykk etter tap i derbyet mot Lyn

117

(Røa – Lyn 1-3) Etter tjue år ser Røas tid i Toppserien ut til å nærme seg slutten.

Røa rykket opp til Toppserien i 2000 og har siden opprykket vunnet fem seriegull. Nå kan klubbens tid på øverste nivå snart være over for denne gangen.

Før den tredje siste serierunden lå tabelljumboen Røa fire poeng bak Lyn på den nest siste plassen. Tapet i oppgjøret mellom klubbene fra Oslo vest forverret Røas situasjon betraktelig.

Kathrine Winnem Jørgensen sendte vertene i føringen etter kun ti minutter. Ledelsen varte imidlertid ikke lenge. Lyn utlignet ved et selvmål av Oline Brekke Fuglem kun fem minutter senere. Nye fem minutter senere snudde Sofie Tunes kampen. På overtid avgjorde Trine Skjelstad Jensen kampen.

Røa, som har hatt en horribel 2020-sesong, har dermed fortsatt kun åtte poeng to runder før slutt.

Klepps samtidige 2-1-seier mot Arna-Bjørnar betyr at Kolbotn er det eneste laget Røa kan forbigå på tabellen. Kolbotn tapte 0-1 mot Sandviken og ligger fire poeng foran Røa. Laget fra Oslo vest er dermed avhengig av å slå Arna-Bjørnar og nettopp Kolbotn i de to siste serierunde. Om Kolbotn slår LSK Kvinner neste runde eller tar poeng mot Røa, vil laget være trygge for direkte nedrykk.

I motsetning til Røa, kan Lyn ikke lengre havne på direkte nedrykk etter dagens kamp. Laget er nå et av fire som kjemper om å unngå kvalifiseringsplassen. For øyeblikket ligger Kolbotn (12 poeng) på kvalifiseringsplassen. Lyn (15) og Arna-Bjørnar (16) har en liten luke, mens Klepp (18) nesten er helt trygge.