Schalke har sparket David Wagner

456
David Wagner. Bilde: Tobias Nüssel derivative work: Regi51, Wikimedia.

David Wagner er ferdig som Schalkes hovedtrener. Dette kunngjør klubben på sin hjemmeside.

Oppsigelsen av Wagner er konsekvensen av en krise klubben har vært i nesten hele året. Etter 2-0-seieren mot Borussia Mönchengladbach i den første kampen i 2020, har laget vært i fritt fall. Siden seieren har Schalke gått 18 seriekamper uten trepoenger, tatt seks poeng, scoret åtte mål og sluppet inn 49.

De første to kampene i 2020/21-sesongen endte med tap. Etter 0-8 i München og 1-3 mot Bremen er Schalke på sisteplassen i Bundesliga.

Les også: Avis: Karius på vei til Union Berlin

- Annonse -

– Vi hadde alle håpet å kunne klare å snu den sportslige utviklingen sammen med David Wagner. Dessverre har prestasjonene og resultatene de første to rundene ikke vært tilstrekkelige. Vi har derfor bestemt oss for å starte på nytt med annet personale. Til tross for de skuffende resultatene, har dette ikke vært en lett avgjørelse, sier Schalkes sportssjef Jochen Schneider til klubbens hjemmeside.

Wagner, som ble Schalkes hovedtrener før 2019/20-sesongen, har dermed fått litt over ett år i klubben. I tillegg til den tidligere Huddersfield-treneren må også assistenttrenerne Christoph Bühler og Frank Fröhling forlate Schalke.

Klubben kunngjør at det vil informeres om Wagners etterfølger i løpet av de nærmeste dagene.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -