Spansk sliteseier

206

Spania måtte slite for de tre poengene, men til slutt kom den forløsende scoringen mot Tsjekkia da Pique headet inn 1-0.

Tsjekkia gikk ut i et høyt tempo for å prøve å få seg et tidlig mål. Det intensive presset ga ikke Tsjekkia verken store sjanser eller mål, men Tsjekkia sitt trøkk de første minuttene skapte underholdning. Spania tok etter hvert som forventet over og det var spanjolene som stod for sjansene den første omgangen. Nærmest var Morata da David Silva slo et hardt og strøkent innlegg på foten til Juventus-spissen, men avslutningen gikk rett på keeper Cech. Morata var også mannen som skulle få kampens neste store sjanse, men nok en gang var Cech som gikk seirende ut av duellen. Etter et høyt tsjekkisk press de første minuttene var det Spania som kontrollerte kampen i kjent stil med mye ballbesittelse resten av omgangen. Målene uteble likevel, og dermed 0-0 til pause.

Andre omgangen fortsatte som den første avsluttet. Mye spansk ballbesittelse, men tsjekkerne var solide bakover og Spania skapte lite. Tsjekkerne hang litt bedre med nå enn i første omgangen, og var nære ved et par anledninger. Med mye spansk ball, ble tsjekkerne etterhvert slitne av å løpe etter. Dette skapte etter hvert mer rom for spanjolene som vanlig i tro på at deres spillestil til slutt ville gi mål.

Ti slutt kom den forløsende scoringen. Tre minutter før slutt spiller Pedro, Iniesta fint opp. Sistnevnte slår et prakt innlegg som Pique, som hadde blitt med opp i angrep, headet vakkert i mål og dermed 1-0 Spania. Tsjekkia fikk dog en siste mulighet for å få meg et viktig poeng i den viktige første kampen, men Darida klarte ikke å overliste de Gea. Dermed kunne Spania til slutt juble for tre poeng, og har dermed fått sin beste start på et mesterskap siden EM i 2008 da de slo Russland 4-1.