Ståle Solbakken er ferdig i FC København

222
Ståle Solbakken. Bilde: Football.ua, Wikimedia.

Ståle Solbakken har fått sparken som trener i København. Klubben kunngjør dette på sin hjemmeside.

Som begrunnelse skriver FC København at resultatene i 2020 ikke har vært tilfredsstillende. Sesongen 2019/20 endte med sølv bak FC Midtjylland. Etter fire runder i 2020/21-sesongen har laget kun fire poeng og ligger på niendeplassen.

Solbakken har trent København i to perioder. Etter et første opphold i den danske hovedstaden fra 2006 til 2011, signerte Solbakken for 1. FC Köln og senere Wolverhampton Wanderers. I begge klubber gikk det ikke som ønsket for Solbakken, og i august 2013 var han tilbake i København.

Til sammen har Solbakken vunnet åtte seriegull med hovedstadsklubben. I 2006 vant han dessuten Royal League, og i 2009, 2016 og 2017 vant København «The Double». I tillegg vant Solbakkens FCK cupen i 2015. I 2007 og 2021 ble Solbakken kåret til årets trener i Danmark.

- Annonse -
– Den mest suksessfulle manageren i klubbens historie

– Ståle er uten sammenligning den mest suksessfulle manageren i klubbens historie med en imponerende resultatliste. Alle som er en del av FCK, skylder Ståle en stor takk for den enorme innsatsen han har ytet for klubben og for resultatene han har skapt. Vi må imidlertid konstatere at resultatene i 2020 ikke har vært tilfredsstillende, og det tar vi nå konsekvensen av, sier klubbens styreleder Bo Ryggard til klubbens hjemmeside.

– Enhver periode har sin avslutning, og vi føler at tiden nå er inne for at nye krefter trår til og bygger videre på det sterke fundamentet Ståle og hans team har skapt. Det har vært en vanskelig beslutning både faglig og følelsesmessig, men vi har tenkt oss lenge og grundig om, og vi mener at det her er det beste for FCK i den situasjonen vi er i, utdyper Ryggard.

Solbakkens etterfølgere i København blir foreløpig William Kvist og Hjalte Bo Nørregaard.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -