Straffemiss kan bli veldig skjebnesvanger for Werder

119
Ingen av dagens aktive i Bundesliga har scoret flere mål enn Werder Bremens Claudio Pizarro. Men han har langt opp til rekorden... (Foto: Wikimedia Commons)

Werder Bremens rekordmålscorer Claudio Pizarro hadde ikke blant sine hyggeligste dager på jobb da Werder Bremen tapte 1-2 i nordderbyet mot Hamburger SV fredag kveld.

Etter at HSV kjørte den første omgangen og fortjent ledet 2-0 etter to mål av Pierre-Michel Lasogga, kom Werder definitivt sterkere etter pause.

Ti minutter ut i omgangen ble Claudio Pizarro felt av Djourou, men den peruvianske spissen og Werder-legenden som satte ny klubbrekord med sin 102. scoring mot Wolfsburg sist helg, leverte en meget svak straffe som Jaroslav Drobny reddet.

Werder ga likevel ikke opp, og reduserte ved Anthony Ujah. Resten av omgangen jevnet kampen seg ut, men i det femte minutt på overtid hadde Pizarro en kjempesjanse for Werder, men headet like utenfor.

Dermed kunne HSV ta en særdeles viktig seier. De er nå seks poeng foran Werder Bremen og oppe på 10. plass. Det skal veldig mye til for at HSV nå må ut i kvalifisering. Werder på sin side ligger på play-off, og går en nervepirrende sesongavslutning i møte.

Nordderbyet er det mest spilte oppgjøret i Bundesligas historie. Det er lag nummer to og tre på maratontabellen i Bundesliga (bak Bayern München), og det er de to lagene som har flest sesonger bak seg i ligaen. HSV har vært med alle årene siden starten i 1963, mens Bremen kun har en sesong på nest høyeste nivå (1981/82). Nå risikerer de så definitivt et nytt nedrykk.

Forøvrig første gang siden 1967/68-sesongen at HSV vinner begge seriekampene i samme sesong mot sin rival.

Hamburger SV – Werder Bremen 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Pierre-Michel Lasogga (5), 2-0 Lasogga (32), 2-1 Anthony Ujah (65)
Gult kort: Lasogga, Gregoritsch, Drobny, HSV, Yatabare, Fritz, Djilobodji, Bartels, Werder
Tilsk: 57.000

Bilde: Claudio Pizarro hadde ikke dagen på Volksparkstadion (Foto: Wikimedia Commons)