Et derby som betyr mer enn kanskje noen gang før

168

Hamburger SV mot Werder Bremen. Et av de heteste derby i Tyskland. «Nordderby» er i år viktigere enn det sjelden har vært tidligere. Det er et oppgjør mellom to tyske storklubber, som har slitt mer enn vanlig de siste årene.

HSV ligger tre poeng foran Werder Bremen på tabellen, et Werder-lag som ligger på play-off når fire serierunder gjenstår.

Lagene møtes fredag kveld for 104. gang i Bundesliga. HSV er eneste laget som har spilt samtlige sesonger i Bundesliga. Det er også jevnt mellom rivalene. Werder Bremen har vunnet 37 ganger, HSV 33 ganger – og 33 kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 153-151 i HSV sin favør.

Nordderbyet er det mest spilte oppgjøret i Bundesligas historie. Det var kun i 1981/82-sesongen, da Werder Bremen hadde en «gjestevisitt» i 2. Bundesliga, at lagene ikke har møttes etter at Bundesliga ble etablert i 1963.

- Annonse -

HSV tapte 0-3 borte mot et reservespekket Borussia Dortmund sist helg, i en kamp keeper Rene Adler ble utvist. Det var deres fjerde tap på de fem siste kampene, og skulle de ikke vinne mot Werder Bremen i kveld, er de fryktelig nær en ny play-off – som har berget dem to år på rad.

Bremen reiser de 125 kilomstetrene nordover vel vitende om at det stort sett kun er seier som er godt nok. Taper de kampen, vil de være seks poeng bak HSV, og om det ikke skulle være umulig å ta igjen noen av de andre bunnlagene – er nok HSV rimelig trygg med tre poeng i kveldens kamp.

Viktor Skripniks lag slo tilbake sist helg med en meget god kamp og seier 3-2 mot Wolfsburg hjemme på Weserstadion. Claudio Pizarro satte i den kampen lagets scoringsrekord i Bundesliga, med sitt 102. mål. Den oppturen må klubben seile videre på, skal de unngå play-off.

Og skulle de tape, skal man ikke glemme at Eintracht Frankfurt, selv om det ser elendig ut for dem, ikke er altfor langt bak på den beste av de to direkte nedrykksplassene. Det er også verdt å merke seg at HSV trives på fredager, det er kun Bayern München som har vunnet flere fredagskamper i Bundesliga enn HSV.

Men samtidig har HSV tapt alle sine hjemmekamper denne sesongen mot lagene under dem på tabellen – selvsagt bortsett fra Werder Bremen, som vi må vente en liten stund til for å få fasiten på.

Kampen sendes på Eurosport Norge fredag kveld med avspark 20.30.

 

Bilde av Imtech Arena, der kveldens kamp spilles, er fra Wikimedia Commons.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -