Sunderland med sesongens første seier, og City ga bort poeng på overtid.

161

I den 11. runden av Premier League kunne Sunderland juble for sin første trepoenger denne sesongen. Manchester City og Pep Guardiola rotet derimot bort to poeng to minutter på overtid. Og West Ham fortsetter å slite.

Bournemouth – Sunderland

Det har den siste tiden vært et stadig voksende press på Sunderlands manager David Moyes, ettersom at laget hans kun hadde tatt to poeng før dagens kamp. Laget har måtte tålt at den britiske pressen har spekulert i en mulig tangering av Derbys rekord med lavest poengfangst på en Premier League sesong. Og det startet dårlig i dagens bortkamp mot Bournemouth. For etter bare 11. minutters spill sørget hjemmelagets Dan Gosling for en tidlig ledelse og jubel for hjemmefansen. Men Sunderland så ikke ut til å ville gi seg så lett. Etter halvtimen spilt viste Victor Anichebe frem sin enorme fysikk, som feilvendt kom seg løs fra Bournemouth forsvaret og skøyt via tverrliggeren i mål. Spissen sørget for balanse i regnskapet til pause.

Til tross for at Bournemouth var laget med mest ballinnehav og avslutninger på mål, skulle Sunderland etterhvert vise seg å stå igjen som vinner. For selv om Steven Pienaar fikk se det røde kortet i det vi paserte timen, var det ringreven Jermain Defoe som skulle få æren av å sette den siste ballen i nettet. Bortelagets målscorer fra første omgang ble klippet ned inne i 16-meteren kvarteret før slutt, og dommeren blåste straffe. Defoe gjorde ingenting galt og kunne med sin scoring sikre Sunderland og Moyes første seier denne sesongen.

Jermain Defoe og Sunderland kunne endelig slippe jubelen løs for sesongens første trepoenger på Vitality Stadium. Foto: The Telegraph, Tom Prentki.
Burnley – Crystal Palace

Hjemmelaget klarte forrige helg å berge et uavgjortresultat da de gjestet Old Trafford. Crystal Palace startet sesongen veldig bra men har i det siste hatt en liten formdupp. Begge lag var derfor sultne på tre poeng da de entret Turf Moor, og det tok bare to minutter før det første målet kom. Etter at bortelagets keeper måtte gi en retur på et skudd fra Lowton, var Sam Vokes på rett plass til rett tid og sendte hjemmelaget i føringen. Bare ti minutter senere kunne Johan Berg Gudmunsson legge på til 2-0 etter fin kontringsfotball. Igjen var Sam Vokes involvert i målet, men denne gang som servitør.

2-0 er en skummel ledelse, men det var fasit etter at lagene gikk til pause etter 45 minutter. Kampen var ikke ferdigscoret, for etter kvarteret spilt av andre omgang reduserte bortelaget ved Connor Wickham. Forøvrig hans første touch på ballen etter at han ble byttet inn. Målet ga Crystal Palace en voldsom vitamininnsprøytning og de tok kontroll over kampen. Ti minutter før slutt ble bortelaget tildelt straffe og Christian Benteke utlignet for bortelaget. Det skulle likevel ikke holde helt inn. Tre minutter på overtid spilte hjemmelaget nok en gang fint kontringsspill og innbytter Ahsley Barnes satte på lekkert vis inn matchvinnerscoringen, en scoring som sørget for tre viktige poeng for opprykkslaget.

Barnes scoret et vidunderlig matchvinnermål, og sikret Burnley tre poeng. Foto: Reuters
Manchester City – Middlesbrough

Etter Manchester Citys fantastiske oppvisning og seier mot Barcelona i Champions League på mandag, var det nok mange som forventet en enklere oppgave mot Bournemouth. Og det var hjemmelaget som tok kontroll da dommer Friend blåste i gang oppgjøret på Etihad Stadium. Til tross for heroisk forsvarsarbeid måtte bortelaget se at hjemmelaget tok ledelsen bare få minutter før pause. Etter et nydelig utoverskrudd innlegg fra De Bruyne dukket Sergio Agüero opp og headet ballen i nettet bak en sjanseløs Valdes. Argentinerens 150. mål for de blåkledde!

Hjemmelaget kom best i gang også i andre omgang, men opprykkslaget skulle vise seg å ikke gi opp. For selv om Manchester City ropte på straffe i det De Bruyne går ned i 16-meters feltet, var det Middlesbrough som sikret seg den neste og siste scoringen i kampen. På sitt fjerde forsøk på mål, to minutter på overtid ranet Marten De Roon med seg ett poeng til bortelaget ved en knallhard heading på et innlegg fra George Friend. Manchester City kan dermed miste tabelltoppen etter denne runden.

De Broon og Middlesbrough hadde nok ikke regnet med å få med seg noen poeng fra Etihad Stadium, og er nok veldig førnøyde. Foto: BPI, Matt West.
West Ham – Stoke

Hjemmelaget kom med et 2-0 tap i ryggsekken før kampen mot Stoke i dag, og flyttingen til ny stadion har vært alt annet enn god. Stoke tok derimot en sterk 3-1 seier mot Swansea og Bob Bradley forrige mandag, og hadde all grunn til å gjeste London Stadium med selvtillit. Men det startet svakt for begge lag, og til pause stod det 0-0. Men i den andre omgangen løftet begge lag seg et hakk. Etter vel 63. minutters spill satte West Ham spissen Michail Antonio fyr på hjemmepublikummet med sin 6. scoring for sesongen. Et innlegg fra forrige sesongs brennhete Dmitri Payet endte opp på Antonios pannebrask og Stokes keeper Grant måtte se seg slått.

Men som så mange ganger denne sesongen klarte ikke West Ham og holde tett bakover. Kvarteret før slutt utnyttet innbytter Bojan Krkic en klønete inngripen fra West Hams keeper Adrian, og scoret bare minutter etter at han kom inn for Whelan. Det ble ingen flere scoringer på London Stadium i dag, og hjemmelagets manager Slaven Bilic måtte konstantere at det fortsatt ikke vil seg for «The Hammers».

Bojan og Stoke kan smile for poeng og for at de ikke har tapt på seks strake kamper. Foto: Reuters.