Suspendert i midtuka, slo tilbake med fire mål og en målgivende

152

I midtuka ble Pierre-Emerick Aubameyang suspendert for å ha reist på tur til Milano i forkant av kampen mot Sporting Lisboa uten klubbens tillatelse.

Han så Champions League-kampen på tribunen, men straffen var over med det samme den kampen var over. Det fikk Hamburger SV virkelig svi for i Bundesliga-oppgjøret på Volksparkstadion lørdag ettermiddag.

Aubameyang scoret etter bare tre minutter, og han hadde scoret tre mål da det var spilt 27 minutter.

Rett etter sidebytte la han på til 4-0 – var uhyre nær å sette inn 5-0 sekunder etterpå – og han avsluttet like greit med å sette opp Ousmane Dembélé som satte inn 5-1 ti minutter før slutt.

Nikolai Müller scoret to trøstemål for HSV, reduseringer til 1-4 og 2-5. Med det ser det nitrist ut for HSV som markerte legenden Uwe Seler sin 80-årsdag før kampstart – men han og de andre hadde knapt satt seg på setene sine før marerittsesongen deres fortsatte. HSV har aldri startet svakere, og har to poeng på de ti første kampene – og ligger godt plantet helt sist.

Aubameyang er forøvrig oppe i 11 seriemål hittil i sesongen, det samme som Anthony Modeste (Köln) som ledet på toppscorerlisten før helgens serierunde.