Tabelltips Bundesliga 2018/19: 15. plass SC Freiburg

76

Bundesliga-sesongen er like rundt hjørnet, for den 24. august starter den 55. utgaven av Bundesliga igang på Allianz Arena, når TSG Hoffenheim kommer på besøk. Hvem rykker ned? Hvem spiller Europa neste sesongen og hvem tar de fire øverste plassene? Det er i utgangspunktet helt umulig å tippe, men vi i fotballnerd.no skal spå slutttabellen av årets Bundesliga.

- Annonse -

Neste lag ut er SC Freiburg, som vi tror vil ha det tøft i år igjen. Freiburg har pendlet mellom Bundesliga og 2. Bundesliga helt siden klubben rykket opp for første gang i 1993. I 1994/95-sesongen oppnådde Freiburg sin beste plassering noensinne, da laget avsluttet sesongen på tredje plass. Til sammen har Freiburg rykket ned fire ganger fra Bundesliga, sist i 2015. Året etter rykket klubben opp igjen, og har vært i Bundesliga siden 2016. Freiburg er kjent for å være en ganske trygg arbeidsplass for fotballtrenere. Av de siste fire trenerne satt kun Marcus Sorg i seks måneder. Robin Dutt trente laget i fire år, den nåværende treneren Christian Streich har hatt sin jobb i seks og et halvt år, og Volker Finke trente laget fra 1991 til 2007.

Sesong 2017/18

Kun etter den første runden var Freiburg å finne i den øvre halvdelen av tabellen. Resten av sesongen tilbrakte laget i de nedre regionene. Laget slet med to store problemer. For det første var angrepsspillet for dårlig, og i 15 av 34 kamper scoret Freiburg ingen mål. For det andre var laget meget svakt på bortebane. Freiburg vant kun én bortekamp, og i 12 av 17 bortekamper fikk Freiburg minst to baklengsmål. Freiburgs store styrke var Nils Petersen, som scoret 15 av Freiburgs 32 mål. Mellom 25. og 31. runde hentet Freiburg ett poeng ut av sju kamper, og var i fritt fall mot nedrykksplassene. 2-0-hjemmeseieren mot Augsburg i siste runde berget til slutt plassen etter en meget tøff sesong.

Overgangsmarked

Spillere ut

Gaëtan Bussmann (Mainz, var på lån), Bartosz Kapustka (Leicester, var på lån), Julian Schuster (har lagt opp), Jonas Föhrenbach (Regensburg, lån, var på lån i Karlsruhe), Fabian Schleusener (Sandhausen, lån, var på lån i Karlsruhe), Jonas Meffert (Kiel), Patric Klandt (Nürnberg), Karim Guédé (Sandhausen), Georg Niedermeier (Melbourne Victory), Marc Oliver Kempf (Stuttgart), Mohamed Dräger (Paderborn, lån), Lucas Hufnagel (Unterhaching, var på lån i Nürnberg), Vincent Sierro (St. Gallen, lån), Rafal Gikiewicz (Union Berlin), Mats Møller Dæhli (St. Pauli, var allerede utlånt), Aleksandar Ignjovksi (Magdeburg).

Karim Guéde og Julian Schuster var viktige for hierarkiet i laget, men ikke lengre sportslig. Freiburg ville gjerne fornye med Marc Oliver Kempf, men forsvarsspilleren ønsket seg til en ny klubb. Utenom det har klubben ikke mistet noen spillere som har vært viktige. Den eneste ulempen med det er at Freiburg nesten ikke har fått noen penger for spillerne som har forlatt klubben.

Spillere inn

Brandon Borrello (Kaiserslautern), Mark Flekken (Duisburg), Jérôme Gondorf (Bremen), Philipp Lienhart (Real Madrid, var allerede utlånt), Dominique Heintz (Köln), Luca Waldschmidt (Hamburg), Keven Schlotterbeck, Constantin Frommann (begge andrelaget).

Dominique Heintz og Luca Waldschmidt kommer fra to lag som har rykket ned. Særlig Heintz, som allerede har vist sin kvalitet i Köln, kan utvikle seg til en meget viktig spiller. Waldschmidt har spilt femti kamper i Bundesliga, men venter fortsatt på sitt endelige gjennombrudd. Jérôme Gondorf er en erfaren midtbanespiller.

Tropp

Mål

Alexander Schwolow spilte 67 av 68 mulige kamper i Bundesliga de siste to årene, og var kun skadet én gang. I Mark Flekken har Freiburg hentet en ny keeper, men det hadde vært en stor overraskelse om ikke Schwolow begynte sesongen som førstekeeper. Schwolow er en meget solid keeper som er god med ballen på foten, og som har veldig gode reflekser. 20-årige Constantin Frommann er den nye tredjekeeperen.

Forsvar

Midtstopper Manuel Gulde spilte hvert eneste minutt i vårsesongen. Ved siden av ham spilte som oftest Caglar Söyüncü, men tyrkeren er på vei bort til Premier League. Dominique Heintz kan ta over plassen hans. Robin Koch er også et godt alternativ, men kan også spille på midtbanen. Philipp Lienhart kan også regne med å få spilletid. På bekkene spiller som regel Christian Günter og Pascal Stenzel. Lukas Kübler er alternativet på høyresiden, mens Heintz også kan spille venstrebekk.

Generelt må Freiburg satse på at Heintz øker stabiliteten i forsvaret. Kun Köln fikk flere baklengsmål enn Freiburg (56) i forrige sesong. Stenzel er en ganske offensiv bekk, men byr på mye rom på sin side. Gulde er solid, men ikke særlig mer enn det. Günter var i forrige sesong den beste spilleren i forsvarsrekken. Forsvaret sett under ett er nødt til å være betydelig bedre organisert enn i forrige sesong.

Midtbane

Den defensive parten kan spilles av både Nicolas Höfler og Jérôme Gondorf. Alternativet Amir Abrashi røk korsbåndet. Janik Haberer er den fremste offensive midtbanespilleren. Mike Frantz er allsidig og kan også brukes som kant. På kanten er også Marco Terrazzino og Florian Kath hjemme. Yoric Ravet og Brandon Borrello er ute med skader. Luca Waldschmidt er egentlig spiss, men kan også brukes på de offensive partene på midtbanen.

Nicolas Höfler er en bra spiller, og har nivået inne. Freiburgs problemet på midtbanen er først og fremst kreativitet. Laget sliter med å skape sjanser, og har kun få kreative elementer på midten. I tillegg sliter Freiburg også med at det scores for få mål av midtbanespillerne. Ravet er en spiller som har antydet at han kan kreere sjanser, men går glipp av sesongstarten med en skade.

Angrep

Nils Petersen er Freiburgs mest kjente spiller. Spissen som scoret 15 mål i forrige sesong var i Tysklands foreløpige VM-tropp, men ble ikke tatt ut i den endelige troppen. Viktig for Freiburg er at spisskollega Florian Niederlechner er tilbake fra skade. Luca Waldschmidt, Lucas Höler og Tim Kleindienst er de andre midtspissene.

Petersens kvaliteter foran målet er ubestridt, men de andre spissene har scoret altfor lite. Niederlechner (56 kamper i Bundesliga/13 mål), Luca Waldschmidt (50/2), Lucas Höler (14/1) og Tim Kleindienst (22/2) er nødt til å score flere mål.

Slik kan Freiburgs førsteellever se ut:

Trener og klubb

Christian Streich har heltestatus i Freiburg. Han har jobbet i klubben siden 1995, og i seks og et halvt år har han trent profflaget. Han er respektert av alle i klubben og elsket av supporterne. Streich har vist seg å være en taktisk bra trener som også lykkes med å skape samhold i laget. I tillegg er han kjent for å ytre seg samfunnskritisk i mediene når han ser behovet. Selv om Freiburg skulle rykke ned, ville ikke Streich få sparken.

Ellers er det rolig i og rundt klubben. Freiburg er langt ifra de rikeste klubbene i Bundesliga, noe både klubben og supporterne er klare over. Supporterne lager som regel ikke dårlig stemning, men støtter laget. Selv et nedrykk utløser som regel ikke større kriser i klubben, eller hos supporterne.

Vurdering

Freiburg har en del svakheter, både foran eget og motstanderens mål. Likevel gjør de nye spillerne troppen bedre. Særlig Heintz burde kunne sørge for større stabilitet i forsvaret. Offensivt er Freiburg nødt til å skape flere sjanser, og få flere spillere enn Petersen som kan score noen mål. Samholdet i klubben er som alltid stort, noe som kan vise seg å være et stort pluss i krisetider. Vi tror Freiburg vil på nytt være midt i nedrykksstriden, men også på nytt klare seg.

Tabelltips Bundesliga 2018/19

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15. SC Freiburg

16. 1. FSV Mainz 05

17. 1. FC Nürnberg

18. Fortuna Düsseldorf

Kommentarer

kommentarer