Tapte mot Ranheim Tirsdag – Nå er FFK uten trener

516

Andrea Loberto kalte i dag spillerne inn til spillemøte før dagens trening, der kom det frem etter litt prat at Loberto ikke har tillit i spillergruppen, da valgte han å ta spillerne i hånda og takke for seg.

Etter å ha sanket inn kun 23 poeng på 28 kamper var det stopp for den tidligere Haugesund treneren i plankebyen. Supporterne har ikke lenger tillit og har skapt opprør til klubben og ikke minst til Loberto selv, ledelsen i klubben har valgt å gå for kontinuitet på trenersiden, noe som ikke har vært en suksess blant klubben sportslig eller supporterne i klubben.

Etter at Fredrikstad har hatt en begredelig høst med fire tap på de fire siste kampene toppet det seg mot Ranheim da klubben tapte 2 – 1 og ting på banen virket uinspirerende og dødt blant spillerne. Klubben høstet ris både i fotballpodkasten til Fredrikstad blad på Onsdag, og hos tidligere FFK spiller og nå Eurosport kommentator Roger Risholt i avisen på Torsdag.

Hadde 3 års kontrakt

- Annonse -

Loberto signerte i vinter en 3 års kontrakt med klubben, etter å ha ledet klubben til kun en seier i vinterens treningskamper begynte varsellampene å blinke hos noen av supporterne, samme skjebne hadde nemlig Jan Halvor Halvorsen i fjor. Etter at klubben startet sesongen sterkt med to sterke bortepoeng i starten av sesongen virker det som om klubben har stått på stedet hvil utviklingsmessig, Loberto har vært en trener som har vaklet mellom 4 – 4 – 2, 3 – 5 – 2, 4 – 3 – 3 og flere andre formasjoner. Han har også brukt spisser som kantspillere, og han har også slitt med å sette sammen laget. At klubben i tillegg har hentet 5 nye spillere i sommer som ikke har vært på banen noe særlig i høst viser bare toppen av kransekaka på ting som har vært galt i klubben i årets sesong.

Ulrik Flo: Fotballen er brutal

Under en livesending var det en tydelig berørt Ulrik Flo som svarte på spørsmål fra Fredrikstad blads journalist Erik A Pedersen: – Fotballen er brutal som mange veit, det her ble litt brått og vi ble tatt på senga, jeg tror Andrea ikke var klar på utfallet sjøl heller og det endte med at Andrea takket for seg og tok alle i hånda og sa opp. På spørsmålet om Loberto fortsatt hadde tillit i spillergruppa som Loberto selv hadde spurt om i garderoben svarte Flo:

– Det var vanskelig for folk å legge frem meningen sin med en gang, men etter vi fikk prata litt og folk åpnet seg, så var det et flertall som sa ifra om at Andrea ikke hadde tillit lenger i spillegruppa før han svarte videre:

– Andrea er en entusiastisk type som er optimist som meg selv, vi har hatt trua på at det skal gå helt sikkert, vi var i troa på at vi skulle klare det her sammen, vi har vært det hele veien egentlig, men resultatene har vært så dårlige og ikke vært noe spor til bedring de siste kampene. Utfallet idag var ikke sånn som tenkt, men nå ble det sånn svarer Flo til Fredrikstad blad før han fortsetter: – Har ikke mye vondt å si om Andrea, men som trener så handler det om å få ut det beste i hver enkelt, vi hadde en god dialog hele veien, men vi utfylte hverandre dårlig, ufrivillig men dårlig, i forhold til å få ut maks i kampene. Vi hadde en fantastisk treningsuke og god stemning i garderoben og ting har vært veldig bra sportslig fram til kampdag men det bikka feil vei på kampdagene og det har vært masse som har vært gjort riktig, men ikke fått ut potensialet i gruppa og det var vel ingen som hadde bedt om at Andrea skulle gå om det ikke ble tatt opp. Det var en ting som var naturlig lagt opp og folk var ærlige og resultatet ble som det ble da.

– Andrea tok det rakrygget og situasjonen var litt pinlig stille når han sa at han takka for seg, det var stille men hverdagen og treningen fortsetter som vanlig sa Flo på F-Bs livesending på nettet.

Bekrefter en Ukultur

På spørsmål om hvorfor det ikke er noen trenere som får det til i Fredrikstad FK om dagen svarer Flo:

– Dette er en krevende plass å være trener i, og kulturen i disse fire veggene her inne er vanskelig å håndtere og det har vi sett på trenerne som har vært her tidligere. Det er vanskelig å sette fingeren på det, hadde vi funnet det ut så hadde det vært lett å fjerne det avslutter Ulrik Flo

Olsen leder FFK på Søndag – erstatter er ikke klar

Dagens oppsigelse kom som lyn fra himmel også for klubbstyret og daglig leder, Loberto valgte først å kaste ut støtteapperatet fra garderoben før han valgte å ta en prat med spillerne, da stilte han spørsmålet: Har dere tillit til meg? Før han lot spillegruppen få ha en diskusjon internt seg i mellom, når han kom inn igjen etter å ha «vært på gangen», spurte han samme spørsmål og fikk negativt svar, da valgte han å takke for seg og takke hver og en spiller for innsatsen, etter det gikk han til Heier og fortalte om hva som hadde skjedd, før han ringte Jostein Lunde for å fortelle til han hva som hadde skjedd.

Klubben hadde i ettermiddag sluttmøter med Loberto og kom økonomisk gunstig ut av avtalen med Loberto, hvem som tar over klubben er uvisst bortsett fra at Aleksander Olsen og Glenn Rostad leder klubben mot Tromsdalen på Søndag, en kamp som er uhyre viktig for FFKs del, med seier her så kan håpet om kvalifiseringsplassen fortsatt leve, ved tap må FFK håpe på hjelp i kampene som Arendal og Elverum skal spille.

Som lyn fra klar himmel

Tidligere sportssjef i Fredrikstad fotballklubb Joacim Jonsson mener dette kom som lyn fra klar himmel.

– Loberto har trolig følt på at han var i ferd med å miste spillergruppa, men dette kom som lyn fra klar himmel for min del. Han stiller nærmest et kabinettspørsmål til spillerne som han må ha visst utfallet på, sier Jonsson til fotballnerd.no

Ulike reaksjoner på twitter

På Twitter hagler også reaksjonene etter at klubben nå mister sin 9 trener på det 5 året, blantannet Jon Hermansen, tidligere FFK spiller og Kråkerøytrener skriver dette: – Den 9 treneren på 5 år, omtrent som Chelsea, men i Fredrikstad funker bytte av trenere dårligere

Joakim Simensen som er journalist i Fredrikstad blad skriver: Spillere hentet i sommer, spillere på utgående kontrakt har altså vært med på å bestemme Loberto og ffk1903 sin vei videre. To runder før slutt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -