TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 15 – Start

730

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 15 – Start

Nr. 15 – Idrettsklubben Start

På lik linje med flere andre Tippeligalag de siste årene, har også Start slitt tungt med økonomien. De siste månedene har faktisk vært så ille at klubben har vært på randen av konkurs og har blant annet vært nødt til å selge gode spillere som Ernest Asante og Zlatko Tripic for å i det hele tatt få hverdagen til å gå rundt. Ytterligere flere spillere ryktes også bort fra Sør Arena.

«Trollmannen» fra Bergen, Mons Ivar Mjelde, går i 2015 inn i sitt femte år som Start-sjef – et år som fort kan bli bergenserens tøffeste, sett bort i fra 2011 da klubben rykket ned. Sørlandsklubben har i år hentet inn to spennende spillere i keeper Ingvar Jonsson og stopper Alexandro De John. Likevel virker det som at det ikke er nok til å redde Start. I fjor slapp laget inn hele 60 mål på 30 kamper – flest av samtlige. At De John alene skal rette opp i dette er svært lite sannsynlig. Hele forsvarsrekka til Start er nemlig nødt til å løfte seg mange hakk dersom 2015 ikke skal bli en gedigen nedtur. Midtbanen deres består av bl.a. gamle travere og relativt etablerte spillere som Gudmundur Kristjansson, Espen Børufsen og Solomon Owello. Sistnevnte har på papiret mange kvaliteter som fotballspiller, men så i fjor ut til å være totalt blottet for selvtillit og var på mange måter selve symbolet på Start skuffende fjorårssesong som endte med en 12. plass. Et lyspunkt er likevel klubbens unge juvel Kristoffer Ajer (16), som av mange blir regnet som en av Norges største talenter noensinne. Han kommer i år til å få mye spilletid og kan fort bli sesongens store komet, slik Martin Ødegaard ble i fjor. På sikt er det heller ikke utenkelig at 16-åringen kan bli den som redder Start økonomisk – for her sitter de på en fremtidig gullgruve.

Offensivt er det noen spørsmålstegn. Espen Hoff, Mathias Vilhjalmsson og Alejandro Castro er alle gode spillere, men ingen av dem har de siste to sesongene utmerket seg som utpregede målmaskiner. Denne trioen er nødt til å finne formen dersom Start skal lykkes foran mål i år.

- Annonse -

Uansett – kombinasjonen av økonomisk skakkjørthet, spillere på vei bort og elendig defensiv organisering virker å veie sterkest opp mot lagets positive sider. Vi tror 2015 blir en kamp for å overleve for det tradisjonsrike sørlandslaget. Vi tror ikke de greier det. Start må ta til takke med 15. plass og nedrykk.

 

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde har vært Start-trener siden 2011. Her under en kamp mot Sarpsborg i fjor.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Har på papiret tre gode og etablerte spisser i Vilhjalmsson, Castro og Hoff. Disse må dog finne formen foran mål.
  • Midtbaneeleganten Kristoffer Ajer (16) er en svært spennende spiller og en fremtidig gullgruve.
  • Har en god og rutinert trener i Mons Ivar Mjelde. Han har vært ute i hardt vær før.

 

Minuser (-):

  • En fullstendig skakkjørt økonomi som gjør at klubben kanskje må selge ytterligere flere sentrale spillere før sesongstart.
  • Et forsvar som i fjor lakk som en sil. Strammere defensiv organisering må på plass. Har dog sett bedre ut i vinterens treningskamper.
  • Midtbanetrioen Kristjansson, Owello og Børufsen må opp flere hakk.
  • Et kravstort publikum som ikke akkurat møter opp i hopetall når motgangen inntreffer.

 

Antatt førsteellever:

Håkon Opdal – Jon Hodnemyr – Bismark Acosta – Alexandro De John – Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff – Gudmundur Kristjansson – Solomon Owello – Kristoffer Ajer – Espen Børufsen – Mathias Vilhjalmsson

 

 

Se opp for:

Kristoffer Ajer. Selv om 16-åringen allerede er nevnt et utall ganger, kan man ikke komme bort fra han. Allerede en fantastisk fotballspiller som med maks uttelling fort kan prege europeisk klubbfotball de neste årene. Fremtidig A-landslagsspiller.

Ajer

Kristoffer Ajer (16) blir av mange regnet som en av Norges største talenter noensinne. 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -