TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 5 – Strømsgodset

773

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 5 – Strømsgodset

Nr. 5 – Strømsgodset Idrettsforening

Etter en fantastisk 2013-sesong, som i november ble kronet med klubbens første seriegull på 43 år, ble 2014 en litt amputert sesong preget av både spiller- og trenerskifter i Strømsgodset. I forkant av sesongen forsvant blant annet sentrale spillere som Stefan Johansen og Abdisalam Ibrahim, i tillegg til at innlånte Ola Kamara vendte tilbake til Østerrike. I Juni snappet også Celtic opp suksesstrener Ronny Deila, og assistent David Nielsen gikk inn i rollen som hovedtrener i klubben. Likevel fullførte drammenserne sesongen på en meget respektabel 4. plass, 8 poeng bak Odd på bronseplass.

I 2015 går David Nielsen inn i sin første hele sesong som hovedtrener i Tippeligaen. Inn har keeper Espen Bugge Pettersen fra Molde og midtbanespiller Petter Vaagan Moen fra Lillestrøm kommet. Dette er to rutinerte spillere som på en utmerket måte komplimenterer en allerede veldig god Godset-stall.I forsvarsleddet sitter klubben på noen virkelig gode, norske spillere av høy Tippeligaklasse i blant andre Mounir Hamoud, Kim Andrè Madsen, Jørgen Horn, Lars Christopher Vilsvik, Marius Høibråten og Gustav Valsvik. Også i sentral midt, offensiv midt og på kant finnes det flust av kvalitetsspillere i blant andre nevnte Petter Vaagen Moen, Øyvind Storflor, Martin Ovenstad, Mohammed Abu, Gustav Wikheim eller Iver Fossum. Spesielt sistnevnte er en meget spennende unggutt, som for øvrig kom litt i skyggen av fjorårets komet Martin Ødegaard.

Det er først og fremst helt fremst på banen Strømsgodset har et par utfordringer, hvis man i det hele tatt kan kalle det «utfordringer». Laget er også her relativt godt besatt, men det finnes likevel noen spørsmålstegn. 37-årige Peter Kovacs har levert scoringer nærmest på bestilling de siste sesongene, men er ikke akkurat noen unggutt lenger. Thomas Sørum (32) er også en spiss som vet hvor målet står, men han har lenge slitt med mye skader. Den enkeltspilleren det nok forventes mest av i år, er belgieren Marvin Ogunjimi som scoret 4 seriemål på 11 opptredener i fjor. Dette snittet må nok opp et par hakk i 2015.

- Annonse -

Uansett, sett under ett, dette Strømsgodset-laget har så mye kvalitet at det bør kunne kjempe om en medalje i 2015. Det som kanskje taler litt imot det, er som nevnt, et par spørsmålstegn rundt spissene deres, i tillegg til en relativt ung og urutinert trener i 37-årige David Nielsen som går inn i sin første hele sesong som hovedtrener i Tippeligaen. Fra 3. til 6. plass kommer et etter all sannsynlighet til å skille svært få poeng. Det er med andre ord små marginer kom kan avgjøre dette. Vi tror likevel Godsets svakheter er nok til å plassere de bak de fire beste. 5. plass på gutta fra Drammen.

David NielsenDavid Nielsen tok i juni 2014 over som hovedtrener i Strømsgodset etter Ronny Deila.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Både forsvars- og midtbaneleddet er blant ligaens sterkeste. Her er det kvalitetsspillere over hele linja.
  • Iver Fossum (18), som kom litt i skyggen av Martin Ødegaard i fjor. Han kan fort finne på å bli årets store komet. Fikk på mange måter sitt gjennombrudd i 2014.
  • Tidligere landslagskeeper Espen Bugge Pettersen (34) er en meget god signering, til tross for sin alder. En utmerket erstatter for Adam Larsen Kwarasey.
  • Etter en fantastisk 2013-sesong, var det knyttet enorme forventninger til Strømsgodset i 2014, noe som, om mulig, preget dem litt. Før årets sesong er forventningene fra alle hold skrudd noe ned. Dette bør tale i drammensernes fordel.

Minuser (-):

  • Noen få spørsmålstegn rundt spissene. Kovacs begynner å trekke på åra, Sørum er omtrent ikke annet enn skadet og Ogunjimi har fortsatt til gode å levere det helt store i Godset-trøya.
  • David Nielsen er en tøff type, men har kun en halv sesong på sin CV som hovedtrener i Tippeligaen. Hvordan takler han presset dersom et par tap på rad plutselig skulle inntreffe?

 


Antatt førsteellever:

Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik – Gustav Valsvik – Jørgen Horn – Mounir Hamoud – Petter Vaagan Moen – Bismark Adjei-Boateng – Mohammed Abu – Iver Fossum – Gustav Wikheim – Marvin Ogunjimi

 

Se opp for:

Iver Fossum. 18-åringen er den spilleren, sammen med Kristoffer Ajer i Start, som sitter på det desidert største potensialet i Tippeligaen. Gjorde forleden hattrick i en treningskamp mot Vålerenga. Blir han Godsets neste store salgsobjekt?

Iver FossumIver Fossum kan fort bli en av sesongens store kometer.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -