TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 9 – FK Haugesund

796

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 9 – FK Haugesund

Nr. 9 – Fotballklubben Haugesund

Josteins Grindhaugs mannskap har siden opprykket i 2009 levert bunnsolide sesonger i Tippeligaen og kronet det hele med en bronsemedalje i 2013. 2014 ble imidlertid et tungt år for Haugesund og det så lenge ut til å lukte nedrykk på laget som hadde endt på øvre halvdel i fire sesonger på rad. Etter en solid høstinnspurt, som blant annet inneholdt fire seire på rad, sikret likevel rogalendingene plassen med relativt god margin og endte til slutt på en 11. plass. Dette skal selvfølgelig den danske superspissen Christian Gytkjær ha mye av æren for. Kun Vidar Örn Kjartansson slo Gytkjærs 15 seriemål i 2014.

2015 har startet litt tungt for Haugesund som etter fire treningskamper står med tre tap og kun èn seier, i tillegg til en negativ målforskjell på 2-8. Seieren kom for øvrig mot det nyopprykkede 1. divisjonslaget Åsane, mens de har tapt mot henholdsvis Bryne, Viking og Rosenborg.

Årets Haugesund-mannskap er relativt uforandret i forhold til fjoråret. Inn har Søren Ejlersgård og Roope Riski kommet, der spesielt sistnevnte er en veldig spennende signering. Roope Riski, som for øvrig er lillebror til mer kjente Riku Riski, scoret hele 12 mål for Hønefoss i fjorårets 1. divisjonssesong. Sammen med målmaskinen Christian Gytkjær kommer Riski til å danne et av ligaens mest spennende spisspar. I år som i fjor består Haugesund-troppen av blant andre mer eller mindre kjente travere som Daniel Bamberg, Michael Haukås, Tor Arne Andreassen og ikke minst den svært rutinerte keeperen Per Morten Kristiansen. Ellers er troppen, som nevnt, mer eller mindre uforandret i forhold til forrige sesong.

- Annonse -

Dersom dette Haugesund-laget får alt til å stemme og får satt det riktige flyten, kan de selvfølgelig ende langt høyere enn en 9. plass. Det som derimot taler litt imot at kan gjøre det, er at laget, kanskje sett bort i fra Christian Gytkjær og nyinnkjøpte Søren Christensen, ikke har de helt store stjernene med de helt store kvalitetene. Hovedgrunnen til den enorme suksessen årene etter opprykket i 2009 har, i all hovedsak, vært at laget har fungert som en veldig hardtarbeidende og sammensatt enhet – noe som fungerte svært dårlig i første halvdel av fjorårssesongen. Skulle også nok en skade inntreffe på Gytkjær kan 2015-sesongen fort bli tøff for haugesundværingene.

Jostein Grindhaug Jostein Grindhaug har hatt enorm suksess med Haugesund siden opprykket i 2009, med unntak av fjorårets skuffende sesong.

Vurdering:

Plusser (+):

  • Har et potensielt spennende spisspar i Gytkjær og Riski.
  • Har en meget kompetent og rutinert trener i Jostein Grindhaug som har utrettet underverker med dette laget i en årrekke, med unntak av en skuffende fjorårssesong.
  • Keeper Per Morten Kristiansen er helt klart en av Tippeligaens mest rutinerte og beste målvakter.
  • Midtbanespiller Alexander Stølås viste i fjor frem en meget imponerende frisparkfot som sikret han årets mål i Tippeligaen i fjor. Stølås blir en viktig bidragsyter for Haugesund i år.
  • Innhentede Søren Christensen fra Nordsjælland er en meget rutinert herremann som fort kan vise seg å bli en svært viktig brikke i dette laget. Christensen er en spiller som, på sitt beste, har kvaliteter som går utenpå de fleste midtbanespillere i Tippeligaen.

 Minuser (-):

  • Fungerte ikke som lag i det hele tatt i spesielt første halvdel av fjorårssesongen. Noe bekymringsverdig er at de heller ikke har fungert godt i vinter.
  • Dersom Gytkjær fortsetter å levere tosifret antall scoringer, kan han fort forsvinne til en langt bedre klubb enn Haugesund før året er omme.
  • Har mistet sentrale spillere fra fjoråret som for eksempel midtbanegeneralen Ugonna Anyora og svenske Maic Sema som scoret hele 10 mål forrige sesong.

 

Antatt førsteellever:

Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve – Martin Bjørnbak – Dusan Cvetinovic –  Joakim Våge Nilsen – Daniel Bamberg – Eirik Mæland – Kristoffer Haraldseid – Michael Haukås –Søren Christensen – Christian Gytkjær

 

Se opp for:

Roope Riski. Lillebror av mer kjente Riku Riski leverte en kanonsesong for Hønefoss i fjor med sine 12 scoringer. I år kan finnen fort finne på å gjøre det samme for Haugesund i Tippeligaen – hvis Grindhaug slipper han til, vel og merke.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -