Tittelkampen helt åpen: Liverpool måtte nøye seg med uavgjort i vanvittig kamp

45
Rasmus Højlund skal være en av tre som ikke er til salgs. Foto: Skjermdump, Youtube.

Liverpool måtte ta til takke med 2-2 borte mot Manchester United, noe som plasserer Arsenal i front i Premier League.

Det er tett i toppen av Premier League. Veldig tett.

Søndag skulle en av ligaens tre gullkandidater, Liverpool, ut på en vanskelig oppgave da de besøkte Old Trafford.

Det stoppet imidlertid ikke Jürgen Klopps tropper fra å starte sterkt.

Dominik Szoboszlai hadde flere ganger vært nær ved å sende gjestene i ledelsen, men det var Luis Diaz som i stedet ble mannen som tok Liverpool i front.

Fem minutter senere var Rasmus Højlund nær ved å utligne, men dansken klarte ikke å få kontroll over ballen.

Dette var ganske symptomatisk for vertene, som ikke klarte å avfyre et eneste skudd mot Liverpools mål i første omgang. Til tross for stor dominans fra Klopps menn, var United kun en bak ved pause.

Drømmemål ganger to

Kort etter pausen ble hele kampen snudd på hodet.

Manchester Uniteds Bruno Fernandes scoret nemlig fra en posisjon få meter inn på Liverpools banehalvdel.

Dette skjedde etter en stor feil fra Liverpools Jarell Quansah. Forsvareren sendte ballen direkte til Fernandes, som sparket kula i mål på sin første berøring, da Liverpools målvakt Caoimhin Kelleher ble fanget ute av målet.

Det høye tempoet fortsatte, det var sjanser i begge ender, og de flotte målene var ikke ferdige med å finne veien til nettet. Faktisk kom det enda et drømmemål på drømmenes teater.

Kobbie Mainoo scoret nemlig på et kanonskudd til 2–1 for Manchester United.

Midtbanespilleren mottok ballen i Liverpools felt med ryggen mot målet. Her snudde han raskt og sparket umiddelbart ballen helt over i det lange hjørnet. Kanonskudd av den unge briten.

Femten minutter senere falt vertene imidlertid tilbake.

Harvey Elliott ble felt av Aaron Wan-Bissaka i Manchester Uniteds felt, og dommeren pekte umiddelbart på straffemerket.

Mohamed Salah tok seg av det med stor sikkerhet. Ny stilling: 2-2.

Mot slutten av kampen var United presset helt tilbake, men det kom ikke flere mål.

Resultatet betyr at Liverpool er på andreplass – likt med Arsenal. Manchester City er bare ett poeng bak de to lagene.

Manchester United ligger på sjetteplass med 49 poeng.

Engelsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger engelsk fotball