Tyskland knuste Italia i München

766

Tyskland hadde et ørlite press på seg for å vise noe annet mot Italia etter en skuffende kamp mot England lørdag. Flere nye spillere fikk sjansen fra start mot Italia: ter Stegen startet i stedet for Neuer, Mustafi fikk sjansen i midtforsvaret, mens både Sebastian Rudy, Julian Draxler og Mario Götze fikk sjansen fra start. Die Mannschaft vartet tidvis opp med strålende angrepsfotball og flotte kombinasjoner. Det skulle likevel gå en halv omgang før målet kom for tyskerne. Et innlegg fra Thomas Müller klareres ut fra sekstenmeteren, hvor Toni Kroos står og enkelt styrer inn ledermålet med en markkryper. Tyskland fortsatte å dominere, og like før pause stanget VM-helten Mari Götze inn 2-0. Italia så noe bedre ut i andre omgang, men de klarte fortsatt ikke å spille seg til de helt store sjansene. Tyskerne økte til 3-0 etter et nydelig angrep som ble avsluttet av venstreback Jonas Hector, et angrep hvor Italia-stopper Leonardo Bonacci skadet seg og måtte ut på båre. Keeper Marc André ter Stegen skapte et par ganger problemer for seg selv med noen halvslappe pasninger, men italienerne klarte ikke å straffe tyskerne. Mesut Özil økte til 4-0 på straffer, mens Italias innbytter Stephan El Shaarawy satte inn et trøstemål for gjestene via Antonio Rüdiger. Joachim Löw og Tyskland kan dermed gå med hevet hode etter den pinlige forestillingen mot England, mens Antonio Conte og Italia fortsatt har mye å jobbe med foran sommerens EM-sluttspill. Landslagsspillerne drar nå tilbake til sine respektive klubber, hvor de gjør seg klar for en meget spennende sesongavslutning.

Tyskland – Italia (Allianz Arena) 4-1:

Mål: Kroos, Götze, Hector og Özil (Tyskland), El Shaarawy (Italia).

Gule kort: Hummels og Mustafi (Tyskland), Giaccherini (Italia).

Tyskland: ter Stegen – Rüdiger, Mustafi, Hummels, Hector (Ginter, 85′) – Rudy, Kroos (Kramer, 90′) – Müller (Can, 69′), Özil, Draxler (Volland, 85′) – Götze (Reus, 61′).

Italia: Buffon – Darmian, Bonucci (Ranocchia, 61′), Acerbi – Motta (Parolo, 68′), Montolivo – Florenzi (de Silvestri, 61′), Giaccherini (El Shaarawy, 69′) – Bernardeschi, Zaza (Antonelli, 78′), Insigne (Okaka, 68′).

Banens Beste: Mario Götze. Var involvert i flere flotte angrep, og avsluttet selv et da han headet inn 2-0-målet.

Tilskuertall: 64000.