Vil forlenge med Weigl for å advare Bayern München

145

Julian Weigl hadde en av de virkelig store gjennombruddene i europeisk toppfotball sist sesong. 20-åringen kom til Borussia Dortmund som en for de fleste ukjent mann i 1860 München, men han etablerte seg raskt på laget og presterte så bra at han nå er klar for EM-troppen til Tyskland.

Samtidig som det ser ut som om Borussia Dortmund kjøper Sebastian Rode fra Bayern München, ønsker laget å advare Bayern om nettopp Weigl med å signere en ny langtidskontrakt.

Mario Götze, Robert Lewandowski og i sommer Mats Hummels har alle gått fra Dortmund til Bayern, og Ilkay Gündogan har nå gått til Manchester City. Fortsatt venter man i det uvisse på om Henrikh Mhkitaryan vil forlenge, spilleren som ble kåret til årets spiller i Bundesliga av spillerne i ligaen. Dortmunds toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang har forlanget møte med klubbledelsen for å diskutere framtidsplanene.

I ettertid har Aubameyang understreket at han trives godt i Dortmund og ennå har lang tid igjen av kontrakten, men laget kan miste tre nøkkelspillere i sommer (hvis Mhkitaryan også går). Nå har laget riktignok sikret seg Marc Bartra fra Barcelona som Hummels’ erstatter og sikret et av de største talentene i Europa, Ousmane Dembélé fra Rennes. Men likevel er det store spekulasjoner om hva som skjer videre med et lag som har hatt en glimrende sesong.

- Annonse -

Nå meldes det også at Julian Weigl er den neste på Bayern Münchens radar etter sin gjennombruddsesong der han fikk 30 seriekamper.

Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc mener at 20-åringen bør bli i Dortmund og bygge videre på suksessen, gjennom å forlenge kontrakten hans som går fram til 2019. Et tilbud er ventet i løpet av sommeren, etter europamesterskapet.

«At Julian ble tatt ut til EM beviser hans fanstastiske sesong. Vi kommer til å sette oss ned etter EM i rolige omgivelser og diskutere alt,» sier Zorc.

Når det gjelder Sebastian Rodes overgang så er den på det nærmeste klar. Han har i dag landet på flyplassen i Dortmund.

«Det er bare den medisinske testen som gjenstår, så er [overgangen] komplett,» sier Rode til lokalavisen Ruhr Nachrichten mandag formiddag.

 

Foto: Wikimedia Commons

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -