Akershus 4.div: Analyser/fakta 26.runde: Gjelleråsen og Kløfta ubeseiret på bortebane i 2017

662

Både Gjelleråsen og Kløfta vant 10 bortekamper og spilte 3 uavgjorte i årets sesong. Gjelleråsen oppnådde 49-11 i målprotokollen, mens Kløfta ble bokført med 33-17. Gjelleråsen vant 7-0 mot Gjerdrum, mens Kløfta vant 3-1 i Strømmen.

Fet vant den viktige hjemmekampen mot Hauerseter 3-1 og unngikk å havne på den utsatte 13.plassen på tabellen som kan gi nedrykk hvis Fu/Vo i 3.div, rykker ned. Lørenskog 2 vant sin bortekamp 7-1 mot Skedsmo 2, i en kamp der Michael Phillipe Bal Singh scoret 4 goaler for bortelaget. Lørenskog 2 må vente til Fu/Vo har spilt sin siste seriekamp hjemme mot Harstad, for å vite om laget har fornyet kontrakt, eller må ned i 5.div fra 2018-sesongen.

Aurskog-Høland banket Eidsvold IF 6-0, i en kamp der toppscorer i 4.div, Lars-Eirik Svardahl, scoret hatrick.

Div fakta:

Gjelleråsen scoret flest mål: 111 mål (!)

Gjerdrum scoret færrest mål: 30 mål

Gjelleråsen var gjerrigst vedr baklengs: 30 mål

Gjerdrum slapp inn flest mål: 99 mål

Gjelleråsen og Kløfta uten bortetap i 2017-sesongen!

Gjelleråsen, Strømmen 2 og Eidsvold IF spilte ikke uavgjort hjemme

Aurskog-Høland, Skedsmo 2 og Fet spilte ikke uavgjort borte

Gjerdrum vant ikke èn eneste hjemmekamp!

Kampen Fet – Ull/Kisa 2 ble omgjort til 3-0 og 3 poeng til Fet grunnet protest, og dette medførte bl.a. at Fet unngikk 13.plassen, som mulig kan gi nedrykk til 5.div.

Toppscorer 2017: Lars-Eirik Svardahl, Aurskog-Høland, 25 mål

Største seier: Eidsvold TF2 – Gjelleråsen 0-10, Aurskog-Høland – Lørenskog 2 10-0

Mest målrike kamp: Fet – Strømmen 2 3-9

890 mål scoret som gir et snitt på 4,9mål pr.kamp (!)

816 spillemål, 54 straffemål og 20 selvmål

438 gule kort og 27 røde kort

76 hjemmeseirer, 46 uavgjorte kamper og 60 borteseirer

kun 2 (!) kamper endte 0-0! Lørenskog 2 – Blaker & Aurskog-Høland – Raumnes & Årnes

Resultater 26.serierunde:

15/10: Gjerdrum – Gjelleråsen 0-7 (0-5)

bunn mot topp, og Gjelleråsen innfridde med en solid 7-0 seier i årets siste seriekamp. «Man of the match»: Markus Stokken Kaasa, med sitt hatrick. Emil Åkvåg noterte seg for to scoringer, mens Michael Borgen Lindviksmoen og Adrian Nadau Semb scoret de øvrige målene for seriemestrene. Gjelleråsen vant 6-0 i det omvendte oppgjøret i juni.

fotballnerd.no fikk følgende kampanalyse fra toppscoreren i Gjelleråsen, Markus Stokken Kaasa: – Vi tester ut en ny formasjon i 3-4-3 som skal vise seg å funke bra til tider. William og Ryden skaper mye farlige situasjoner på kantene, og 1-0 kommer vel med at William får ett frispark som Joakim slår til Emil som setter den. 2-0 kommer etter at William slår et hardt og lavt legg inn til meg, som har en enkelt jobb med å sette den. 3-0 kommer etter at Larsen dribler 2-3 mann på kanten før han legger den i mot lengste kryss. Da er jeg dum nok til å prøve å heade den da den går i metallet, men Adrian plukker opp returen og setter den. 4-0 viser Emil Ronaldo-takter før han dunker den i krysset, og 5-0 får jeg nok en gang et perfekt legg fra William som jeg setter i mål.

Andre omgang fortsetter i samme spor spillemessig, men vi klarer ikke å score like mange. Mikkhu får slått ett fint legg inn til Michael som setter 6-0, og 7-0 putter jeg på straffe etter at Joakim blir felt. Vi kontrollerer kampen fra start til slutt og avslutter en god sesong med en fin seier, avslutter Kaasa

15/10: Strømmen 2 – Kløfta 1-3 (0-1)

Kløfta vant årets siste seriekamp 3-1 i Strømmen. Kløfta vant forøvrig også hjemmekampen i juni, da endte det med 3-0. Kløfta endte på 2.plass, 4 poeng unna seriemesteren Gjelleråsen.

vi fikk kampanalyse fra Kløftas spiller med nr.6 på ryggen, Ole Fredrik Fjeldet Westheim: – – Er en kamp som bærer preg av at vi ikke har noe å spille om, og bare gjør jobben som trengs. Har en del sjanser til å sette flere men leder fortjent 1-0 til pause. I andre omgang har vi kontroll og scorer 2-0. Selv om de reduserer en gang preger ikke det kampen så mye og vi scorer tilslutt 3-1 og kontrollerer inn seieren, avslutter Westheim til fotballnerd.no

15/10: Ull/Kisa 2 – Raumnes & Årnes 1-3 (0-1)

Mange målrike kamper når Ull/Kisa 2 spiller hjemme, og årets siste hjemmekamp endte med 4 goaler. Bortelaget fra Årnes vant 3-1, og ble det nestgjerrigste laget i divisjonen med 32 mål. Årnes-laget havnet på en meget sterk 4.plass med 43 poeng, meget imponerende og innfridde målsettingen med god margin som var å overleve i divisjonen. Raumnes & Årnes vant også 3-1 hjemme mot Ull/Kisa 2 i juni måned.

vi fikk en kampanalyse fra bortelagets spiller med nr. 5 på ryggen, Magnus Midling Larsen: – Vi har en litt rotete åpning i kampen, hvor vi prøver å spille oss gjennom et aggressivt og løpssterkt Kisa-lag. Noe vi ikke lykkes spesielt godt med, og pådrar oss flere farlige brudd. Kisa 2 har initiativet i kampen helt til vi scorer ved Patrick. Forøvrig en kjempe assist av Eivind Solhaug. Deretter utjevnes kampen, og vi går til pause med 0-1 ledelse. I 2 omgang får vi først en scoring av Dixon, og deretter øker Lasse ledelsen til 0-3, og kampen virker å være punktert. Kisa får en enkelt scoring og reduserer til 1-3, og vi blir presset bakover. Vi holder ut kampen til full tid og får med oss akkurat det vi er ute etter – tre poeng, avslutter Larsen til fotballnerd.no

15/10: Fet – Hauerseter 3-1 (0-0)

Fet måtte vinne for å unngå 13.plassen og innfridde med 3-1 seier over Hauerseter. Stillingen frem til 86.min, var 1-1. Da dukket Morten Kristian Vikerhaug opp med goaler i det 86. og 88.min og ble matchvinner for Fet. Fet fikk forøvrig revansje for 4-1 tapet på Hauerseter i juni

15/10: Aurskog-Høland – Eidsvold IF 6-0 (2-0)

divisjonens toppscorer, Lars-Eirik Svardahl, scoret hatrick, og havnet til slutt på 25 goaler på 26 kamper. Bortelagets spiller, Mikolai Andrzej Liber, fikk rødt kort etter 59 min etter to gule i kampen. Aurskog-Høland vant også det omvendte oppgjøret på Eidsvold, da endte kampen med 4-1 seier

fotballnerd.no fikk følgende analyse av 6-0 seieren av «Man of the match», Lars-Eirik Svardahl: – Kampen bar preg av siste serierunde med to lag med en haug av skader og ingen ting å spille om. Vi hadde med flere juniorer som fikk sin debut. Vi gikk ut og skulle avslutte med stil. Vi får kampen inn i vårt spor. Får et tidlig mål hvor jeg slår et frispark som Haugen flukter i mål. 2-0 kommer etter et oppspill som Bendik hælklikker videre til Helbo som kommer alene gjennom. Vi legger om litt i 2.omg og får 3 og 4-0 med en gang. 3-0 er tikitaka fotball. Jeg får ballen på kanten, spiller til Bendik som legger på første, jeg på første til Martin Vestreng fårn tilbake og bruker 2 touch på å vende bort 2 mann og plasseren i nærmeste. Vi fortsetter å rulle opp og får da både 5 og 6-0 på fint samspill. Gledelig at 3-4 gutte og juniorspillere kommer inn og viser seg frem. Spesielt Martin Frogner og Tony Andreas Nordseth imponerte meg veldig. Fryktelig moro for dem og slepper seg løs. Alt i alt en god match og fin avslutning på sesongen, avslutter Svardahl

På spørsmål om at fotball.no har Svardahl og Kaasa med likt antall mål (24 mål), svarer han: – Jeg fikk tittelen alene, fordi det er 1 mål i 10-0 seieren over Lørenskog 2 som er feil registrert. Dommeren noterte på feil spiller. Så jeg endte på 25 mens Kaasa endte på 24, sier Svardahl til fotballnerd.no

15/10: Eidsvold TF 2 – Blaker 4-2 (0-2)

Blaker ledet 2-0 ved pause, men hjemmelaget snudde kampen etter hvilen og vant 4-2 foran 30 tilskuere på Eidsvoll kunstgress. Eidsvold TF 2 fikk revansje for 3-2 tapet på Blaker i september.

vi fikk en kampanalyse fra målscorer, Sondre Rustad Rudi: – Vi spiller en svak første omgang hvor Blaker scorer på ett langskudd og et langt utspill fra keeper som går hele veien til motsatt 16-meter hvor de akkurat får pirka inn målet. I andre omgang får vi opp balltempo og snur kampen fortjent etter bedre spill og fine scoringer. Siste halvtimen styrer vi alt og er en fin avslutning etter en dårlig periode for oss i høst. Målet mitt er ett fint angrep hvor vi kommer rundt på kant og får slått inn, en retur ender til slutt hos Christian Hageberg som sentrer en ferdigscora assist til meg. De andre scoringene var fra Kouame, Gawecki og Madsen, avslutter Rudi til fotballnerd.no

15/10: Skedsmo 2 – Lørenskog 2 1-7 (0-1)

Lørenskog 2 måte vinne i håp om at Fet snublet i siste kamp, og bortelaget kunne reise hjem med 7-1 seier fra Skedsmo. Men Fet vant også sin kamp, og derfor havnet Lørenskog 2 på den utsatte 13.plassen på tabellen, som kan gi nedrykk til 5.div HVIS Fu/Vo rykker ned til 4.div. «Man of the Match» var utvilsomt Michael Phillipe Bal Singh, som scoret 4 goaler for bortelaget! Han scoret et ekte hatrick på kun 3 minutter!!!, i en kamp der hjemmelagets spiller, Kasper Olsen, fikk rødt kort i det 85.min, etter to gule i kampen.

vi fikk en kampanalyse fra Lørenskog 2 sin spiller med nr 6 på ryggen, Marko Nazari: – Vi stilte med et ganske bra lag mot et veldig ungt og svakt Skedsmo 2, vi tar styringa heilt fra start men bruker vell rundt 35 min før det løsner. Et hardt innlegg fra siden og en uheldig Skedsmo stopper klarerer den i eget mål. Vi går til pause med 1-0 og scorer et kjapt mål før dem reduser til 2-1 10 min ut i 2.omgang. Etter det er det enveiskjøring og vi vinner til slutt full fortjent 7-1, avslutter Nazari til fotballnerd.no