Bayern vant enkelt over Gladbach

221

Bayern München slo Borussia Mönchengladbach for første gang på over to og et halvt år da dem 2-0 på Allianz Arena.

Borussia Mönchengladbach har vanligvis et godt grep på Bayern München  – både hjemme og borte. Faktisk, Bayern har ikke slått Gladbach i Bundesliga siden 24. januar 2014. Men det var noe laget fra München ønsket å stoppe. Etter de første 45 minuttene, så det er ganske lovende for de tyske mesterne. For de var dominerende gjennom hele denne omgang, og spilte seg til et hav av sjanser tidlig i kampen og etter 16 minutter, skulle dem endelig få hull på byllen da Arturo Vidal  headet inn et fint  innlegg i boksen, som kom fra Rafinha.

Bayern fortsatte det fine spillet og femten minutter etter det første målet skulle det komme ennå et må for hjemmelaget. David Alaba lemper ballen inn boksen, og opp dukker brasilianeren Douglas Costa, med sitt første mål siden april, da han økte ledelsen til rødtrøyene. Det resultatet holdt til pause, og en tilfreds Carlo Ancelotti virket fornøyd med lagets prestasjoner de første 45 minuttene.

Gladbach kom litt mer med i kampen i andre omgang, men uten å skape de helt store sjansene som i første omgang. Så tjue minutter ut i andre omgangen fikk Arjen Robben en stor mulighet etter en del gode kombinasjon spill mellom Costa og Alaba ute på venstre-siden.  Nederlenderen klinka til men ballen strøk tverrliggeren. Med tjue minutter igjen fikk Gladbach så muligheten til å skape spenning igjen da Andre Hahn dukket opp bak i Bayern feltet, men ballen gikk i stolpen.

Bayern leder fortsatt Bundesliga med 20 poeng og tre poeng ned til nummer to, Hertha Berlin.

FC Bayern München – Borussia Mönchengladbach 2-0 (2-0)
1-0: Arturo Vidal (16)
2-0: Douglas Costa (31)

Lagoppstillinger

FC Bayern München: Neuer – Rafinha (Kimmich 83), Martínez, Hummels, Alaba – Vidal, Alonso, Thiago – Robben (Sanches 80), Lewandowski, Costa (Müller 76

Benk: Ulreich – Boateng, Bernat, Coman

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Vestergaard, Elvedi, Wendt (Schulz 65) – Strobl, Kramer – Hofmann (Jantschke 46), Stindl, Johnson – Hahn (Herrmann 79)

Benk: Sippel – Dahoud, Sow, Rütten