197
Modeste Bilde: Wikipedia commons

Mainz – Köln 2-3

Mainz jakter Champions League, mens Köln på sin side teoretisk kan rykke ned. Derfor var det viktig å få poeng inn mot den strevende innspurten. En nesten full stadion fikk se en heidundrende fotballkamp.

Først ut, Mainz. Hjemmelaget skaffer corner etter 8 minutter. Den svinges inn mot 3 Köln-spillere og en Mainzer. Ballen detter rett ned til Cordoba på 5 meter, og han tupper ballen opp i nettaket, forbi Horn i målet. Strålende start av Mainz.

Til tross for flere halvsjanser, tar ikke førsteomgangen fullstendig fyr. Köln får en stor sjanse til å utlikne med Modeste, men skuddet fra langt hold på en kontring mangler noe presisjon, selv om Karius holder på å rote den i mål.

Andreomgang starter på samme måte som den første. Mainz får en dødball etter 3 minutter ut i omgangen, denne gang et frispark i god posisjon for et innlegg. Det innlegget er perfekt på pannen til Balogun som ruver i luften og stanger inn 2-0 til Mainz.

Men Mainz tar nok seieren på forskudd, for nå våkner plutselig Köln. Det ble mye mål fra dødball. En corner ender opp hos Risse i utkanten av 16-meteren. Ballen spretter såpass godt at han prøver seg med et skudd. Det er en suser som hamrer hardt i nettet. Skuddet er godt plassert helt nede i hjørnet og Karius har null sjangs.

10 minutter senere er lagene like langt. Hjemmelaget klarer ikke å klarere ballen, og ballen daler ned til Gerhardt som finner Jojic inne foran mål. Han banker inn 2-2 mens Mainz roper på offside, noe det ikke er.

Enda ti minutter senere er suksessen komplett for Köln. En lang ball sendes høyt i bakrom, der har Modeste gått på løp. Får ballen over skulderen og på hel volley smeller han til, treffet er perfekt og suser under Karius som aldri rekker tidsnok ned. Bortelaget har snudd til 3-2 på drøye 20 minutter.

Til tross for et visst press fra Mainz, holder Köln ut og tar alle tre poengene. Köln får 6 poeng å gå i forhold til Werder Bremen på kvalikkplassen. Mainz er fortsatt med i toppen, men er nå fire poeng bak Hertha Berlin på den viktige fjerdeplassen.