Mot halvspilt serie i Ligue 1

165

Mot halvspilt serie i Ligue 1

Den franske toppdivisjonen nærmer seg halvspilt, og som ventet har Paris St. Germain (PSG) allerede avgjort seriemesterskapet. Hovedstadslaget kan derfor for fullt konsentrere seg om åttendedelsfinalen mot Chelsea i Mesterligaen, ettersom de har begrenset med motstand på hjemmebane, og hos bet365 kan du alltid holde deg oppdatert om hva som rører seg i fransk toppfotball og fotball tipping. Den franske ligaen har tradisjonelt hatt en ganske sterk hjemmedominans, hvor lag fra den nedre halvdelen på tabellen ofte tar rotta på lag som ligger på øvre halvdel. I tillegg er de største klubbene ofte fornøyd med å få med seg ett poeng fra mange av bortekampene.

PSG helt suverene

Etter 18 kamper er PSG hele 17 poeng foran Angers og Monaco. Førstnevnte har som nyopprykket lag imponert stort så langt, og det er også gledelig å se Monaco så høyt oppe etter at eieren bestemte seg for å skru igjen pengekranen. Bak PSG er det veldig jevnt, og det er nesten umulig å forutsi hvem som stikker av med de to andre mesterligaplassene. I skrivende stund skiller det nemlig kun 10 poeng mellom Angers på 2. og Ajaccio på 16. plass. Det kan derfor være gode penger å hente på å prikke inn de to lagene som havner nærmest PSG til slutt. Det blir nesten tidenes sensasjon hvis Angers klarer å holde helt inn.

Falmede storheter

- Annonse -

Det har vært en tung høst for flere av de tradisjonelle storklubbene i Frankrike. Lyon ble knust 5-1 av PSG i helgen, og ligger på 6. plass på tabellen. Det er riktig nok kun 5 poeng opp til Angers på 2. plass, men man hadde nok sett for seg at man skulle være noe nærmere PSG.  Marseille har hatt en enda svakere sesong, og ligger på 9. plass med 24 poeng. Laget fra Sør-Frankrike har vært umulige å tippe denne sesongen, noe som illustreres av at det står med 6-6-6 etter 18 kamper. Enda dårligere har det ikke gått for Montpellier og Bordeaux som ligger på 13. og 14. plass med 22 poeng. Med kun 9 poeng opp til 2. plass kan man allikevel ikke se bort fra at noen av disse lagene kan skaffe seg en rekke med seire i løpet av vinteren og våren.

Nedrykksstriden

Kun 2 lag rykker ned fra Ligue 1, og seiersløse Troyes virker allerede fortapt i bunnen med 7 poeng og 12 poeng opp til Guingamp på trygg grunn. Toulouse er også under streken, men det er kun 3 poeng opp. Andre aktuelle nedrykkskandidater er korsikalagene Bastia og Ajaccio. Det ser allikevel nifst ut for Toulouse, ettersom laget slipper inn alt for mange mål.

Toppscorere og nøkkelspillere

Bak Zlatan Ibrahimovics 14 mål har både Michy Batsuhayi (Marseille) og Benjamin Moukandjo (Lorient) 11 scoringer hver. Deretter følger PSGs Edison Cavani med 10 scoringer. Nice har også to pålitelige målscorere i Valere Germain og Hatem Ben Arfa, som står med 7 fulltreffere hver. Det er allikevel vanskelig å se at noen av disse spillerne kan få nettsus oftere enn Zlatan denne sesongen. Det kan allikevel hende at PSG velger å hvile ham litt i serien, sånn at han er klar for å bidra i mesterligaen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -