Toppkampen mellom Leipzig og Bayern endte uavgjort – Dortmund-storseier mot Leverkusen

62

RB Leipzig har for første gang denne sesongen avgitt poeng. Mot de regjerende seriemesterne Bayern München spilte den østtyske klubben 1-1. Dortmund svarte imponerende på 1-3-tapet mot Union Berlin og slo Leverkusen hele 4-0. Mönchengladbach vant «Rhein-Derby» i Köln.

RB Leipzig – Bayern München 1-1

I hele første omgang var Bayern klart best. Robert Lewandowski sendte gjestene i føringen etter litt over to minutter. Deretter styrte Bayern kampen. Bortelaget klarte imidlertid ikke å øke ledelsen. På overtid utlignet Leipzig ut av ingenting: Emil Forsberg konverterte et straffespark.

Kampen skiftet karakter i andre omgang. Leipzig kom seg bedre inn i kampen og begge lag skapte en del gode målsjanser. Keeperne Peter Gulacsi og Manuel Neuer hindret flere scoringer. Etter poengdelingen er Leipzig fortsatt på førsteplassen med ti poeng, to poeng og to plasser foran Bayern.

Borussia Dortmund – Bayern Leverkusen 4-0

På andreplassen er Dortmund med ni poeng. Mot Leverkusen trengte Dortmund en halv omgang før BVB begynte å skape sjanser. Paco Alcacers scoring etter en drøy halvtime sikret vertene ledelsen. Lukas Hradecky hindret flere Dortmund-mål før pausen med sterke redninger.

Etter pausen skapte Leverkusen to gode muligheter, men det var Marco Reus som scoret. Dortmund hadde deretter god kontroll, mens Leverkusen var harmløse. Da Leverkusen ble veldig offensive mot slutten av kampen, sørget Raphael Guerreiro og Reus for flere Dortmund-scoringer.

1. FC Köln – Borussia Mönchengladbach 0-1

Allerede etter et kvarter belønnet Alassane Plea gjestene som var det beste laget. Mönchengladbach styrte derbyet mot Köln og produserte flere gode sjanser mot et svakt hjemmelag. Gjestenes dårlige effektivitet sørget imidlertid for at Köln fortsatt hadde håp etter de første 45 minuttene.

Kampbildet endret seg ikke i andre omgang. Mönchengladbach skapte muligheter, mens Köln stort sett var harmløse. Bortelagets dårlige effektivitet endret seg dog heller ikke, slik at det ble ingen flere scoringer. Mönchengladbach har dermed sju poeng etter fire runder. Köln har tapt tre av fire kamper og har tre poeng.

1. FSV Mainz 05 – Hertha BSC 2-1

Rune Jarstein og Hertha BSC fikk en enda dårligere start enn Köln og er foreløpig på sisteplassen med kun ett poeng. Mainz hadde ballen mest, mens Hertha skapte de største mulighetene i en heller sjansefattig kamp. Robin Quaisons ledermål for vertene fem minutter før pausen var likevel ikke ufortjent.

I andre omgang skapte Hertha flere store muligheter, men avslutningene var for dårlige, fram til Liverpool-lånet Marko Grujic utlignet sju minutter før slutt. Mainz slo tilbake kun fem minutter senere. Etter et hjørnespark avgjorde Jerry St. Juste kampen i hjemmelagets favør.

FC Augsburg – Eintracht Frankfurt 2-1

God effektivitet og ti veldig sterke minutter før pausen sikret Augsburg sesongens første seier. Etter at Frankfurt hadde styrt kampen, men skapt for få gode muligheter, scoret først Marco Richter før Florian Niederlecheners drømmescoring doblet ledelsen.

I andre omgang var gjestene meget offensive og skapte en del avslutninger. Goncalo Piacenca sørget for nytt håp i Frankfurt-leiren et kvarter før slutt. Til tross for Augsburgs passivitet mot slutt av kampen, klarte ikke Frankfurt å score flere mål og tapte sin andre bortekamp denne sesongen.

1. FC Union Berlin – Werder Bremen 1-2

I Berlin stod dommerne i sentrum. To omdiskuterte straffespark samt VAR i kampens første kvarter sørget for at både Davy Klaasen og Sebastian Andersson fikk hver sin scoring. Utover det klarte ingen av lagene å spille seg fram til gode muligheter og kampen var sjansefattig.

Ti minutter etter pausen fikk Bremen på nytt tildelt et straffespark, men denne gangen reddet Rafal Gikiewicz mot Klaasen. Det påfølgende hjørnesparket ledet imidlertid til Niclas Füllkrugs ledermål. Union klarte deretter ikke å bryte ned Werders forsvar. Mot slutten av kampen fikk både Neven Subotic og Nuri Sahin sitt andre gule kort og ble utvist.