5 ting fra Schalke-Gladbach

212

Søndag ettermiddag tok Schalke imot Borussia Mönchengladbach hjemme på Veltins-Arena. Før kampen lå Schalke helt sist på tabellen med 0 poeng, mens Gladbach på sin side jaktet sesongens første borteseier. Kampen endte hele 4-0 til de kongeblå fra Gelsenkirchen etter noen magiske minutter i 2. omgang. Her følger 5 punkter fra kampen:

 • Embolo viser sine kvaliteter.

Forventningene var store da Breel Embolo ble hentet til Schalke i sommer og ble gjort til klubbens dyreste signering noensinne. Prestasjonene hadde imidlertid latt vente på seg, men i går fikk sveitseren endelig vist noen av kvalitetene han besitter. Ved 2-0 viste han hvilke avslutningskvaliteter han har, mens han ved 4-0 brukte både fart og styrke da han holdt Andreas Christensen unna. Det kommer nok til å komme mer fra Embolo framover.

 • Gladbach burde beholdt Vestergaard på banen.

  André Schubert burde ha beholdt Jannik Vestergaard på banen.
  André Schubert burde ha beholdt Jannik Vestergaard på banen.

De første 45 minuttene hadde Borussia Mönchengladbach ganske god kontroll på Schalke, og vertene kom ikke til de store mulighetene. En av årsakene til det var at Gladbachs midtstopper Jannik Vestergaard bidro til å dekke rom og vinne taklinger og dueller. Vestergaard ble byttet ut til pause til fordel for den offensive midtbanespilleren Lars Stindl. Men i stedet for at Gladbach klarte å sette Schalke under press ble de selv satt under press da de mistet Vestergaard i forsvaret sitt. I etterpåklokskapens navn må kan kunne si at det var dumt av André Schubert å ta ut Vestergaard ved pause.

 • Hvorfor klarer ikke Gladbach å vinne borte?

Hjemme på Borussia-Park har Gladbach vunnet alle sine ligakamper så langt denne sesongen, men «die Fohlen» sliter på bortebane. Så langt står de uten borteseier denne sesongen (2 tap og 1 uavgjort), og med søndagens 4-0-tap gikk de på nok en smell på bortebane. Også i vårsesongen forrige sesong slet de noe voldsomt med å vinne bortekamper, og Schubert må klare å snu trenden om de skal til Champions League også neste sesong. Det er usikkert hvorfor laget sliter så mye på bortebane, men det er nok ikke usannsynlig at det først og fremst dreier seg om et mentalt problem.

- Annonse -
 • Har Huntelaars tid kommet til ende?

Den nederlandske spissen Klaas-Jan Huntelaar har vært en viktig spiller for Schalke de siste sesongene, men han leverer ikke lenger like mange mål som han gjorde før. Søndag klarte Schalke seg helt fint uten ham, og spørsmålet er om hans tid på Veltins-Arena begynner å gå mot slutten. Det blir ikke lettere å spille seg inn igjen på laget om Embolo fortsetter formen fra i går. Spissen er nå 33 år, og kanskje hans tid som toppfotballspiller begynner å nærme seg slutten?

 • Geis fortjener en plass på midtbanen til Schalke.

  Johannes Geis bidro til at Schalke tok sesongens første poeng i Bundesliga.
  Johannes Geis bidro til at Schalke tok sesongens første poeng i Bundesliga.

Unge Johannes Geis har fått lite spilletid for Schalke så langt denne sesongen, men søndag fikk han starte sin første ligakamp. Det skulle vise seg å være meget lurt, da han med sin løps- og taklingsstyrke var en viktig brikke på hjemmelagets midtbane og bidro til at Gladbach ikke klarte å etablere et ordentlig angrepsspill. Midtbaneduoen Stambouli/Bentaleb har fungert dårlig så langt, og Geis viste søndag at han kan være et langt bedre startalternativ.

Kampfakta:

FC Schalke 04-Borussia Mönschengladbach (Veltins-Arena) 4-0.

Mål: Choupo-Moting (straffe, 52′), Embolo (56′ og 83′), Goretzka (58′).

FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Naldo, Nastasic, Kolasinac – Geis, Bentaleb – Schöpf, Goretzka (di Santo 82′), Choupo-Moting (Rahman 86′) – Embolo (Meyer 90′).

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard (Stindl 46′), Elvedi – Traoré, Kramer, Christensen, Johnson (Herrmann 83′) – Dahoud (Korb 67′) – Hazard, Hahn.

Banens Beste: Breel Embolo bidro sterkt til Schalkes seier med sine 2 scoringer.

Tilskuertall: 62271.

Forsidebildet er hentet fra Schalkes twitterkonto.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -