Antonio Conte aktuell for Inter

107

Eks-Chelsea sjef Antonio Conte var i Milano forrige torsdag ettermiddag i nærheten av Inter sitt hovedkontor.
Ingen tror på en tilfeldighet og det spekuleres at han faktisk møtte klubbens styret for å forhandle en kontrakt for neste sesong, eller til og med tidligere.

Horribel høst hos Inter

Luciano Spalletti befant seg i en vanskelig posisjon allerede før nederlaget i Coppa Italia mot Lazio. Inter røk ut av Mesterliga på en temmelig skuffende måte: de trengte bare en seier mot PSV hjemme og de klarte å rote den bort med en tam innsats etter å ha tatt ledelsen.
I Serie A var starten lovende, som vanlig, men siden desember har laget tapt mange poeng og har slitt med å produsere sjanser.
Andreplassen er allerede 8 poeng unna og gapet på forfølgerne blir mindre og mindre.

Mange rare avgjørelser

Det er ikke bare resultatene som kondemnerer Spalletti. Taktisk sett han har vært ukonsekvent: 3-mann forsvar har sjelden fungert bra men dette har ikke frarådd treneren å prøve den noen ganger.
Angrepsspillet er 100% fokusert på Icardi som ikke bidrar mye. En stil som passer ikke bra en gullkandidat for hvis nieren har en dårlig kamp (og det skjer ofte med Maurito) har laget ikke noen plan B.
Rotasjon og bytter har også vært et problem for ham. På den ene siden har han hardnakket insistert på å spille Ivan Perisic på tross av kroaterens elendige form utover høsten. På den andre siden han har sparsomt brukt andre brukbare alternativer som Lautaro Martinez.
Ofte har byttene forbløffet fansene og ekspertene for de ga liten mening i kampens sammenheng. Altfor defensivt eller unødvendige endringer i formasjon ofte gjorde mer skade enn nytte.

Sjefens yndling og bomkjøp

Sist, men ikke minst, sommerens største overgang var en flopp. En flopp Spalletti støttet og ville ha. Radja Nainggolan kostet 24 millioner euro pluss Nicolò Zaniolo og Davide Santon.
Den omdiskuterte Ninja var allerde beryktet i Roma for sin hang til alkohol, røyk og nattliv. Han ble i tillegg skadet tidlig i sesongen og har hittil vært en ufaktor i Inter. Til han bommet på straffen i Coppa Italia og sendte Inter ut.
Zaniolo sin samtidige blomstring i hovedstaden har gjort vondt enda verre. Mange synes Spalletti er skyldig i en kostbar og skadelig overgang.

Conte, en ny Special One?

Til slutt tviler man på treneren er den rette mannen for å lede Inter til suksess. Han har jo aldri vunnet en Scudetto og sine lag brøt ofte sammen halvveis i serien.
Derfor var Contes overraskende besøk vel mottatt av mange tilhengere. Selv om han er en Juventus legende både som spiller og trener, innrømmer Inter-supportere at han kan også være den tøffe generalen klubben trenger og har manglet siden en viss Mourinho.
Selveste Conte nektet å kommentere men det er klart at det er noe i veien.

Kommentarer

kommentarer