Bilbao-legende legger opp

215
Aduriz. Bilde: Дмитрий Садовников, Wikimedia.

Athletic Bilbaos Aritz Aduriz legger opp med umiddelbar virkning. 39-åringen kunngjør avgjørelsen på Twitter.

Aduriz har fått beskjed om at han må operere hofta så fort som mulig, og må derfor legge støvlene på hylla.

– Dessverre har kroppen min sagt «nok er nok». Jeg kan ikke hjelpe lagkameratene mine som jeg ønsker, og heller ikke som de fortjener, skriver Aduriz.

Les også: Ny spiss til Tottenham?

- Annonse -

Aduriz, som fikk 13 landskamper for Spania, debuterte i La Liga for Bilbao mot Barcelona i september 2002. Til sammen har han spilt 443 kamper (158 mål) på Spanias øverste nivå, 316 av dem for Bilbao. Aduriz scoret sitt siste mål i den første runden i 19/20-sesongen, da han sikret Bilbao 1-0-seieren mot Barcelona.

Spissen var også svært delaktig i Bilbaos eneste trofé siden 1984. Da baskerne møtte Barcelona i den spanske supercupen i 2015, scoret Aduriz hat trick på hjemmebane. Bilbao vant 4-0, og sikret tittelen gjennom 1-1 i Camp Nou. Igjen scoret Aduriz for Bilbao.

Etter planen skulle Aduriz avslutte karrieren med en ny finale. I cupfinalen spiller Bilbao mot Martin Ødegaards Real Sociedad. På grunn av korona, kommer denne kamper nå for sent for Bilbao-legenden.

Les også: Premier League har gitt grønt lys til Newcastle-overtagelse

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -