Di Francesco sparket. Ranieri er Romas nye trener

201

Roma røk ut av Mesterliga på uheldig og ganske ufortjent vis i går etter 3-1 tapet mot Porto. Trener Di Francesco snakket ikke med pressen etter kampen og det var tydelig at hans stilling var i fare.
Styret hadde kommet med en ultimatum før oppgjøret og de holdte sitt ord: treneren har fått sparken. Claudio Ranieri tar over som midlertidig sjef mens klubben vurderer kandidatene til neste sesong.

- Annonse -

Tapet mot Porto var dråpen men avgjørelsen høres vel litt brå ut. Eier James Pallotta var jo rasende mot dommer Cakir som blåste en ganske billig straffe i Portos favør i ekstraomganger og da ikke ville sjekke selv en situasjon som kunne ha gitt Roma en annen straffe og trolig avansement. “Jeg gir meg! Jeg har fått nok av dette tøyset!” sa han etter kampen. Frustrasjon har derimot ikke vunnet Di Francesco en sjanse til.

Claudio Ranieri er tilbake i Roma som hovedtrener. Han tok sølv i 2009-10 mot José Mourinhos Inter men fikk sparken selv sesongen etterpå da klubben ikke var involvert i gullstriden.
Han er ikke forventet å gjenta Leicester-miraklet i hovedstaden men styret håper at “tinkerman” skal snu den negative trenden og lede laget til neste års Mesterliga. Han lyktes ikke i Fulham tidligere i sesong og utfordringen i sin egen by er ikke mye lettere heller pga det giftige miljøet rundt laget i Roma.

Kommentarer

kommentarer