Dzeko forlenger med Roma – Inter igjen på spissjakt

164
Edin Dzeko
Edin Dzeko forlenger med Roma til 2022. Bilde: Ailura, Wikimedia Commons. Klubblogo

Stor ståhei for (nesten) ingenting. Slik kan oppsummeres Serie A spissmarked hittil i sommer.
Edin Dzeko har nylig forlenget med Roma til 2022 og så tar et kapittel til i overgansgssagaen slutt.
Byttehandelen Dzeko-Icardi er nå ute av bildet. Inter må lete etter en annen måte for å endelig kvitte seg med Herr Wanda Nara men de fortsatt trenger en spiss til. Med Lukaku, Lautaro Martinez og et par unggutter er stallen temmelig tynn på topp.
Klubben har likevel ikke gitt opp planen om å bytte Icardi med en annen uønsket spiss i Serie A.
Han kan være halv-aktuell for enten Napoli eller Juve, i utveksling med Dybala eller Milik. Vanskelige forhandlinger som involverer altfor mange folk og det tar lite for at alt går i oppløsning.

2013 Juventus reunion

Inter må derfor skynde seg uavhengig av det som kan skje med eks-kapteinen.
Sportslig leder Beppe Marotta har noen navn på lista. Dessverre er de ikke lett å hentes eller er klart mindre attraktive alternativer.
Fernando Llorente er klubbløs og dette er et pluss. 34åringen har allerede spilt under Conte i Juventus og han bidrar med styrke og god veggspill. Ikke like målfarlig som Dzeko men en brukbar bytte i angrep. Derimot krever han 3 millioner i lønn og har knapt vært en suksess i Tottenham etter en grei sesong i Swansea.
En stor ulempe, bortsett fra alder, er at Llorente er en eks-Juventus spiller. Inter-supportere er allerede ganske ubehagelige med Marotta og Conte ved rorer. Asamoah sin fortid i sort og hvitt dukket jo opp da han gjorde noen tabber i fjor og Dybala er fremdeles ikke en drømmeovergang heller. Mange mener at det rette mengden Juventus-folk i Inter er null. Og klubben har allerede langt obbrukt kvota.

Usannsynlige alternativer og gamle kjenninger

Fjorårets sensasjon Duvan Zapata er også en tiltrekkende profil: sterk men nokså bevegelig, han kan virke bra som vise-Lukaku. Det er vel tvilsomt at Atalanta er villige til å selge en toppspiller med Champions League debut bare noen uker unna.

Ellers kan Inter satse på kjente internasjonale profiler. Timo Werner sin kontrakt løper ut neste år men det går rykter om han allerede lovet seg vekk til Bayern.
I tillegg vurderer Inter en annen type angrepspiller. Eintracht Frankfurts Ante Rebic og særlig Manchester Uniteds Alexis Sanchez.
Begge har en fortid i Serie A. Ganske forglemmelig for kroateren (18 kamper og 2 mål i Fiorentina og Verona), imponerende for El Niño Maravilla. Tre gode sesonger i Udinese drev ham til Barcelona og da Premier League. Oppholdet i Old Trafford har ikke vært like fruktbart, derfor er en overgang ikke usannsynlig. Om Inter kan tillate seg chileneren er en helt annen historie.

- Annonse -

En diskutabel strategi

To uker gjenstar i overgangsvinduet. Spiss-karusell må vel ende på en eller en annen måte.
Det begynner å haste for Inter og Juventus hvis de virkelig vil selge to stjerner som har fallet i unåde. Den ene for sin (og konas) egne feil, den andre på grunn av taktiske misforståelser fra i fjor.
Mye mas og kjas for å dumpe fullstendig brukbare toppspillere og for å jage på liknende, eller verre/dyrere, erstatninger… Man kan vel undres på om alt dette er faktisk nødvendig eller smart.
Roma har muligens skjønt det var bedre å beholde en rutinert og vel-integrert spiss enn å streve for å finne en som er like god. Eller iallfall like vant eller egnet til spilleplanen.
Der er jo ofte bedre med djevelen man kjenner. En filosofi Inter og Juventus ikke ser interesserte ut i å følge

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -