Fansen blør for klubben Union Berlin

464

Union Berlin var arbeiderklassens klubb i det tidligere DDR, stikk motsatt til deres største rival Dynamo Berlin. Nå skal Union spille i toppdivisjonen i Bundesliga for første gang.

DDR-klubbene har ikke markert seg voldsomt i tyskland gjeveste divisjonen etter gjenforeningen for snart 30 år siden, men nå har Union Berlin klarte mesterstykket å rykke opp til 1. Bundesliga, som den første klubben fra Øst-Berlin. Det ble klart etter uavgjort hjemme mot VfB Stuttgart mandag.

Ikke en helt vanlig klubb

Men Union Berlin er ikke en helt vanlig fotballklubb. Det er en kultur, lidenskap og fansen kan blør for klubben. For omtrent ti år siden jobbet 2400 frivillige 140 000 timer dugnad for å modernisere stadion utenfor Berlin, slik at de skulle bestå kravet fra det tyske fotballforbundet.

Supporternes klubb

Supporterne samles hvert eneste år på denne stadion for å synge julesanger i 90 minutter – uten at det er noen kamp. Tradisjonen startet tilbake 2003. Nå kommer det titusener til stadion for å synge julen inn. Klubben er heller ikke kjent for masse millioner og hvor milliardene strømmer inn. Det er rett og slett den vanlige mann og kvinne som trykker klubben til sitt bryst. Det har de gjort helt siden det gamle DDR, hvor de den gangen hatet Stasis Dynamo, som de ble kalt.

Nære konkurs for klubben

I 1997 sto Union Berlin på konkursens rand, men supporterne valgte å starte kronerulling for å redde klubben. Det skulle ikke gå lenge før det skulle visse seg, og bli trøbbel nok engang. Tidlig på 2000-tallet. Da startet de opp en kampanje «blø for Union». Supporterne ga blod, og pengene for det ga de til klubben. Det ble 10 euro for hver som ga blod, og mange kjøpte «blø for Union»-T-skjorter til 15 euro stykket.

- Annonse -

VI gleder oss til et gjensyn med en skikkelig kultklubben i form av Union Berlin.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -