Frankfurt slo Freiburg – Bunnlagene tapte

92

Eintracht Frankfurt vant sin første Bundesliga-kamp etter vinterpausen. «Die Alder» slo SC Freiburg 3-1. Bunnlagene Hannover, Stuttgart og Augsburg tapte sine hjemmekamper. Kampen i Stuttgart fikk en høydramatisk avslutning.

Eintracht Frankfurt – SC Freiburg 3-1

Kampen var jevn i den første halvtimen. Etter en treg start fikk Frankfurt kontroll på kampen etter et kvarter, mens Freiburg hadde de beste avslutningene. Etter en halvtime reddet Kevin Trapp mot Florian Niederlechner.

I løpet av ni minutter avgjorde hjemmelaget kampen. Etter 35 minutter forlenget Ante Rebic et innlegg mot Sebastien Haller. Franskmannen scoret fra kort hold. Fire minutter senere økte Rebic med et fint skudd. Etter at Robin Koch hadde tapt ballen mot Luka Jovic økte Frankfurt til 3-0 rett før pausen.

Freiburg prøvde mye etter pausen, men Frankfurt stengte rommene smart og kom til noen gode overgangsmuligheter. Først etter litt over en time kom Freiburg til farlige avslutninger. Kort tid senere scoret Nils Petersen Freiburgs eneste mål for dagen. På den andre siden ble Jetro Willems’ scoring annullert etter videodømming.

I løpet av kampens siste ti minutter hadde begge lag gode muligheter, men det ble ikke flere mål. Frankfurt vant fortjent og ligger foreløpig på femte plass. Freiburg er på tolvte plass.

Hannover 96 – Werder Bremen 0-1

Mens Bremen hadde full kontroll i første omgang, var Hannover meget svake. Hannover var uten ideer og gjennomslagskraft i angrepet, samtidig som hjemmelagets forsvar bød på for mye rom.

Bremen, som spilte en sterk første omgang, utnyttet det. Milot Rashica sendte gjestene i føringen etter et fint angrep. Bremen hadde flere gode muligheter, men Hannovers keeper Michael Esser og stolpen hindret flere mål før pausen.

I andre omgang kom Hannover seg bedre inn i kampen. Likevel var vertenes angrepsforsøk fortsatt for svake. Det ble kun sjeldent farlig foran Bremens mål. Det skjedde heller ikke mye foran Hannovers mål etter pausen. Bremen stod dypere i andre omgang og klarte ikke å avgjøre kampen før dommeren blåste av. Mens Bremen er på åttende plass, er Hannover foreløpig nest sist.

VfB Stuttgart – 1. FSV Mainz 05 2-3

Etter en tidlig stor mulighet for hjemmelaget prøve begge lag å spille offensivt. Til tross for høyt tempo på banen tok det likevel en stund før noen av lagene kom til muligheter.

Den neste sjansen var ensbetydende med kampens første scoring. Jean-Paul Boëtius skjøt fra 16 meter og via Santiago Ascacibar havnet ballen bak Stuttgarts keeper Ron-Robert Zieler. Kun seks minutter senere økte Jean-Philippe Mateta bortelagets ledelse.

Deretter hadde Stuttgart noen gode muligheter. Hverken Ascacibar, Alexander Esswein eller Gonzalo Castro klarte å utnytte sjansene de fikk.

I andre omgang tok det lang tid før det oppstod mer enn halvsjanser. Mainz trakk seg litt tilbake og satset på overganger, som det kun oppstod få av. Stuttgart jaktet scoringer, men var for svake til å bli farlige. Etter 72 minutter utnyttet Alexander Hack omgangens første store mulighet og økte gjestenes ledelse.

Da alle trodde at kampen var avgjort, slo Stuttgart plutselig tilbake. Nicolas Gonzalez stusset inn hjemmelagets første scoring sju minutter før slutt. Kun to minutter senere headet Marc Oliver Kempf ballen i nettmaskene. Vertene kunne ha utlignet, men Anastasios Donis traff kun stolpen. Stuttgart forblir dermed foreløpig på kvalifiseringsplassen, mens Mainz er på ellevte plass.

FC Augsburg – Fortuna Düsseldorf 1-2

Augsburg begynte best, hadde ballen mest og satte stort press på Düsseldorf. Gjestene var heldige da Daniel Baier traff stolpen etter et drøyt kvarter. Utenom det hadde hjemmelaget flere gode muligheter.

Etter rundt halvspilt omgang ble Augsburg dog svakere og Düsseldorf kom seg bedre inn i kampen. Bortelaget fikk mer og mer kontroll, men kom kun til noen halvsjanser. Dette endret seg først rett før pausen da Marvin Duksch stanget inn Düsseldorfs ledermål.

De første tjue minuttene i andre omgang fant sted på et lavt nivå. Ingen av lagene kom til muligheter.

Etter 63 minutter fikk Augsburg tildelt et frispark 25 meter unna målet som Jonathan Schmid satte i mål. Vertene jaktet deretter seieren og ble meget offensive. Düsseldorf, som var best etter utligningen, utnyttet det i det nest siste ordinære minuttet. Etter et balltap i oppbyggingen sikret Benito Raman bortelagets seier.

Düsseldorf har dermed vunnet fire kamper på rad og ligger på 13. plass. Augsburg ligger to plasser bak og kun ett poeng foran Stuttgart.