Tung start for Bosz

180
BayArena. Foto: Wikimedia, Валерий Дед

Bayer Leverkusen hadde fire strake seire før vinterpausen, men det var ikke nok til å redde jobben for Heiko Herrlich. Han ble erstattet med nederlenderen Peter Bosz, som fikk en verst tenkelig start som Leverkusen-trener.

Alassane Plea ble den store helten i lokaloppgjøret på BayArena, med kveldens eneste scoring etter 37 minutter. Den franske angriperen scoret på gjestenes første sjanse, etter at Leverkusen hadde styrt det meste av spillet gjennom første omgang. Bortelaget kan takke en god Yann Sommer mellom stengene for at de kunne reise hjem til Mönchengladbach med tre poeng denne kvelden.

Allerede etter to minutter måtte Gladbach-keeperen i aksjon på et langskudd fra Charles Aránguiz. Seks minutter senere måtte han igjen i aksjon, da Karim Bellarabi prøvde seg fra spiss vinkel. I det 17.minutt var det Kai Havertz’ tur til å teste skuddfoten, da han fyrte av en volley som Sommer nok en gang reddet. Leverkusen hadde initiativet, men Gladbach hadde god kontroll defensivt med et velorganisert forsvar. Leverkusens kompakte forsvar slapp heller ikke til de helt store sjansene. I det 28. minutt, anført av Havertz og Julian Brandt, skulle de få en stor mulighet på en frekk hælflikk. Denne gangen måtte Sommer i full strekk for å få avverget. I denne fasen var Leverkusen det klart førende laget.

Men Gladbach, som denne sesongen har imponert med en foreløpig tredjeplass på tabellen, trengte kun én sjanse for å få nettkjenning. Etter et fint angrep får Plea plassert et skudd i lengste hjørne etter en fin pasning fra Jonas Hofmann. Før pause skulle Nico Elvedi og Leon Bailey få hver sin mulighet for sitt lag på hodet, uten at det skulle bli flere scoringer før sidebytte.

Etter pause var det nok en gang Leverkusen som hadde initiativet. I det 55. minutt var det Havertz som skulle bli hindret av Sommer, denne gangen etter et flott forarbeid av Julian Brandt. Noen minutter senere skulle han nok en gang bli hindret av keeperen, denne gangen da ballen overraskende havnet i beina hans på seks meter etter en corner. Skuddet ble for svakt, og Sommer reddet enkelt.
Nå var Leverkusen virkelig i siget, og etter en flott pasning fra Brandt, setter Bellarabi ballen i venstre stolpe etter 68 minutter. Minuttet senere testet også Kevin Volland skuddfoten, men nok en gang sto Sommer i veien. Sven Bender og Volland skulle også få hver sin mulighet med hodet i henholdsvis 70. og 72. minutt, men begge headingene gikk rett på dagens mann mellom stengene. I det 77. spilleminutt redder han også headingen til Havertz på en corner, via tverrliggeren. Men det ville seg virkelig ikke for hjemmelaget denne kvelden. Samtidig kommer gjestene til sine sjanser på overganger, og nærmest er Jonas Hofmann som skyter rett på utsiden av den høyre stolpen til Hradecky i det 81. minutt.

Leverkusen nektet å gi opp, og rett før slutt er Aránguiz nære ved å sette et frispark fra 18 meter, men denne gangen trenger ikke Sommer å anstrenge seg, da skuddet går like over. På overtid skulle Lars Bender få en siste sjanse på hodet, men headingen var for svak og rett på sveitseren i målet til Gladbach. Bortelaget rir av stormen med skuddstatistikken 20-7, og vinner 1-0 på BayArena. Dermed øker de forspranget ned til RB Leipzig som innehar fjerdeplassen på tabellen, ettersom de ble slått av Dortmund senere samme kveld.

Lagoppstillinger:

Bayer 04: Hradecky – L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell – Havertz, Aránguiz, Brandt – Bailey (Alario 69′), Volland, Bellarabi

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lang, Ginter, Elvedi, Wendt – Strobl – Zakaria (Kramer 80′), Hofmann (Neuhaus 89′) – T. Hazard, Stindl, Plea (Herrmann 71′)

Mål: 0-1 Plea (37′)

Dommer: Daniel Siebert (Berlin)

Gule kort: S. Bender (Leverkusen), Wendt og Stindl (Mönchengladbach)

Tilskuere: 29,628