Fredrikstad vs Nest-Sotra

262

Lagene møttes på en fin gressmatte nede i Tyrkia. Med varmere grader og litt regn i luften var det gode spilleforhold.

Fredrikstad og Nest-Sotra møttes til dyst på Tyrkisk jord. Fredrikstad tok kontrollen fra start og styrte store deler av først omgangen. Etter 15 minutter fikk FFK en omdiskutert straffe da Senai mistet fotfeste og ligger i feltet med armen inntil seg og armen treffer overarm/skulder. Den noe spesielle straffen setter FFK spiss Tim Nilsen kontant i mål og rødbuksene gikk i føringen. Kort til senere kontrer Nest-Sotra og de får to mann alene mot keeper etter en nydelig stikker. Velde er uselvisk og triller ballen til Lee som setter inn 1-1 noe som også blir resultatet til pause. Det var en omgang fylt av mye sjanser, utenom målene hadde FFK ett skudd i stolpen og to annulerte scoringer.

– Fredrikstad presenterte ny hovedsponsor

Andre omgang startet uten dominans fra noen av lagene, kun noen helt ufarlige langskudd. Utover i omgangen tok Nest-Sotra mer over spiller og begynte å få kontroll over kampen men etter 65 minutter spilt får østfoldingene frispark på 20-21 meter, den tar finske Veteli som banker den opp i lengste kryss. Han hadde også en lignende scoring mot Mjøndalen for noen uker siden og Spanske Maikel Nieves klinket også inn ett frispark mot Sogdiana tidligere i uken. Etter dette ble kampen preget av mye bytter og kampen satt seg aldri helt etter dette. Men etter 81 minutter kommer avgjørelsen når Anas Farah finner Sellin som er iskald og triller ballen i lengste hjørnet.

Fredrikstad trener Bjørn Johansen var meget fornøyd med det laget viste og sa følgende til Fredrikstad Blad:

• De første 45 minuttene er det beste vi har gjort. Press-spillet vårt var veldig bra, vi gjenskaper det vi trener på som var gledelig å se, og vi vinner sjansene 7–2 de første 45. Sånn sett var 1–1 flatterende, men vi gjør en veldig god omgang mot et solid lag

FFK tar dermed sin første seier for året etter to uavgjort tidligere i oppkjøringen med 2-2 mot Mjøndalen og 1-1 mot usbekiske Sogdiana. Mens Nest-Sotra går på sitt fjerde tap i oppkjøringen og står kun med én seier mot Viking.