Ga beskjed om hvilken Dick som er størst – blir et helt nytt bekjentskap i Eredivisie

323

FC Emmen er klar for opprykk til Eredivisie, etter at de vant 3-1 borte mot Sparta i den avgjørende kvalifiseringskampen søndag.

Det betyr også at alle de tre dårligste lagene i Eredivisie rykker ned i år. Twente gikk direkte ned, mens også Roda mislyktes i kvalifiseringen.

Sparta trenes av kjente Dick Advocaat, men har altså mislyktes stort denne sesongen.

FC Emmen er et helt nytt bekjentskap i Eredivisie etter at de har spilt sammenhengende på nest høyeste nivå i Nederland siden 1985.

- Annonse -

Klubben ble stiftet i 1925, og er fra byen Emmen (ca. 57.000 innbyggere) som ligger nordøst i treskolandet, nær grensen til Tyskland.

Da det ble opprettet profesjonell fotballiga i Nederland i 1954, bestemte Emmen seg til å forbli amatører. Først i 1985 ble de profesjonelle og kom med i nest øverste divisjon, Eerste Divisie. Siden har de mislyktes 11 ganger i opprykkskvalifisering, men lyktes altså i det 12. forsøket på å rykke opp.

De endte på 7. plass i årets sesong, så det er en sterk prestasjon å rykke opp. De hadde langt fra noe favorittstempel.

Fram til 2005 var laget kjent som BVO Emmen (Betaald Voetbal Organisatie), men da skiftet de navn til FC Emmen. Det var to grunner til det. Først og fremst at FC Emmen på en bedre måte ville reflektere klubbens historie. I tillegg var forkotelsen ofte misforstått at den har samme betydning som PSV (Eindhoven), ADO (Den Haag) eller RBC (Roosendaal).

FC Emmen spiller på JenS Vesting stadion, populært omtalt som De Meerdijk, og tar 8.600 tilskuere.

Enda en nykommer i Eredivise-sammenheng kan rykke opp senere søndag. Da spiller Almere City FC mot De Graafschap om den siste plassen i Eredivisie 2018/19. Almere City kom med i profesjonell fotball i 2005, mens De Graafschap er en av klubbene som ofte tar heisen mellom øverste og nest øverste nivå.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -