Kan den gamle helten redde Pescara?

154

Zdenek Zeman har til slutt akseptert tilbudet og tar over Pescara.

En risikabel og vanskelig tilbakekomst for helten til 2011-12 opprykk fra Serie B med en imponerende sesong.
Den gang var stallen talentfull, med Marco Verratti bak Lorenzo Insigne og Ciro Immobile. En ren luksus i Serie B og Zeman hadde det veldig lett å innføre sin offensive spillestil i nest-øverste nivå.

Situasjonen er desperat

Nå finner han en stall med noen brukbare, men urutinerte, unggutter og masse middelmådighet fra topp til bunn.
I tillegg er moralen lavere enn lav: med Massimo Oddo ved roret har laget ikke vunnet én eneste kamp på bana og ligger sist på tabellen med 9 poeng, 13 bak 17. plass og en ny Serie A kontrakt.

Supporterne har vært rasende i noen måneder allerede og stemningen rundt klubben er langt fra behagelig. Spillerne ble angrepet før julebordet, presidentens sine biler brant ned forrige uke og noen ultras-grupper har offentliggjort de skal gå til streik utover sesongen.
Det spekuleres også at supporterne tvang klubben å stoppe å spille i tradisjonelle farger mot Fiorentina for de mente spillerne er uverdige til å ha på seg det historiske hvite og lyseblå.
Egentlig var den usedvanlige rødhvite drakten var en tributt til vennskapsklubb Vicenza.

- Annonse -

Feil mann, feil sted, feil tid?

Zeman selv er ikke akkurat på topp i sin karriere. Etter opprykket i Pescara prøvde ham seg igjen i Roma, men hovedstadens opphold ble kort og skuffende, for han fikk sparken etter 23 kamper.
Det gikk ikke særlig bedre på Sardinia, da Cagliari sparket ham, da tok han tilbake og han sa til slutt opp med klubben på vei ned til Serie B.
I Sveits ble det bunnstrid igjen, med Zeman klarte å fornye Superliga-kontrakten for lille Lugano. I tillegg rakk klubben cupfinalen, men de tapte mot nedrykket Zürich.

Det er jo lenge siden Zdenek Zeman sine lag spilte spennende og temmelig fruktbar fotball. Hans 4-3-3 formasjon og ekstrem fysisk trening krever en viss typ spiller som ikke finnes ofte lenger og resten av fotballverden har utviklet seg og har tatt en annen retning.
Zeman, som andre før ham, har ikke klart å fornye seg og det som engang var hans styrke er nå en svakhet.
I tillegg trenger ham å jobbe med både det tekniske og det fysiske rett fra sesongstart for å ha gode (eller ok) resultater.
Zemans sin stil er ikke egnet i det hele tatt som nødløsning, enda mindre i et demoralisert og het miljø som Pescara er akkurat nå.

I begynnelse hadde Zeman takket nei, og det skulle ha vært hans eneste ord…

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -