Gytkjær scoret sitt første foran trønder- publikummet

173

Lerkendal: Nykommeren Christian Gytkjær ble den store helten i 1-0 seieren over Strømsgodset.

Begge lagene hadde flere spillere ute med skader. Hjemmelaget startet kampen best og styrte spillet, men det var gjestene fra Drammen som skulle få ballen først i mål. Hvor den tidligere Rosenborg-spilleren Øyvind Storflor og Mohammed Abu etter noen flotte kombinasjoner ute på kanten, før nevnte Abu fikk lempet ballen inn til Tommy Høiland som banket ballen i mål bak Andre Hansen, dommeren avblåste målet ettersom den var uten for sidelinjen.

Det skulle ikke gå så veldig lenge før de fremmøte på Lerkendal, skulle få noe å juble over. Hjemmelaget starte bakfra, før Kapteinen Mike Jensen spilte ballen ut til Fredrik Midtsjø, som brukte  Jonathan Parr som en rundingsbøye og sendte et perfekt innlegg mot Dansken Christian Gytkjær som hadde kommet seg fri og banken ballen i netttaket fra kloss hold. Halvtimen spilt av kampen var hjemmelaget igjen frempå, denne gangen var det erstatteren til Ole Selnæs,  Anders Ågnes Konradsen vant ballen på midtbanen og sendte ballen i mot Yann-Erik de Lanlay. Som ga ballen ut til Alex Geirsbach, som sendte ballen inn mot sekstenmeteren uten å finne noen i hvit spillerdrakt.

Ti minutter burde Strømsgodset nummer sju Tommy Høiland ha utlignet da han kom alene med Andre Hansen. Etter en slurv av Jonas Svensson og tildels godt hjulpet av den nylagt gressmatta på Lerkendal, hvor Tore Reginiussen ikke fikk kontroll på ballen, og dermed sendte Bismark Adjei-Boateng ballen til spissen til Strømsgodset som var alene men takket være en mesterlig parade fra Hansen.

Hjemmelaget gikk dermed til pause med en 1-0 ledelse.  Etter pausen var det gjestene fra Drammen som faktisk åpnet den andreomgang best, og fikk noen gode muligheter. Tommy Høiland ble avblåst for offside, da han banket ballen bak Andre Hansen. Ni minutter senere skulle Boateng få en kjempe mulighet, etter et innlegg fra Jonathan Parr. Hvor midtsopper Skjelvik ikke fikk klarert ballen, og gikk forbi og rett inn til Boateng, Rosenborg ble berget av en våken Andre Hansen.

Etter en halvtime av andreomgangen var det mye frem og tilbake, det som godt kan kalles Hawaii-fotball fra begge lag.  Men RBK-kapteinen Mike Jensen slo en lang ball mot Gytkjær, som fant Vilhjalmsson, som la ballen til Konradsen, som fyrte avgårde et skudd, som gikk utenfor målet til Bugge Pettersen. Noen minutter etter var Midtsjø alene med godset-keeperen, og rundet målvakten og kom på åpent mål, men ballen ble banket vekk av godset kapteinen Vilsvik.

Intervju med matchvinneren Christian Gytkjær

Rosenborg Ballklubb vant over Strømsgodset på et nylagt gressbane, som flere klaget på. Men det hindret ikke Gytkjær nevneverdig, som ble matchvinner i hjemmedebuten, foran 16.633 Tilskuere.

978x
på bildet Matchvinneren Christian Gytkjær og Yann-Erik de Lanlay, i bakgrunnen ser vi Mike Jensen.

Fotballnerd.no: Hvordan var det å score ditt første tippeliga mål for Rosenborg, og foran Lerkendal-publikummet og opplevelsen å spille foran et såpass engasjert publikum?

Christian Gytkjær: Det var helt fantastisk å score mitt første mål og på hjemmebane foran noen fantastiske supportere. En av mine største opplevelser så langt i min karriere. Jeg viste at det var et enormt krav på at jeg skulle lever fra starten av.

Fotballnerd.no: Fordholdene ute på banen, ble jo bare være å være. Hvordan var det utpå den nylagte gressbanen?

Christian Gytkjær: Det ble tyngre og tyngre å løpe ute på banen, og med regnet så ble det ekstremt tungt. Det var en skikkelig arbeidsseier i dag fra hele laget.

Fotballnerd.no: Ønsker deg lykke til videre i fortsettelsen.

Christian Gytkjær: Tusen takk for det.

Rosenborg – Strømsgodset  1-0

Arena: Lerkendal Stadion