Homofobi og fremmedfiendtlighet: Hertha har sagt opp Jarsteins keepertrener

184
Zsolt Petry. Bilde: Steindy, Wikimedia.

Hertha BSC, klubben til landslagskeeperen Rune Jarstein, har sparket keepertreneren Zsolt Petry.

Bakgrunnen for oppsigelsen er et intervju i den ungarske avisen Magyar Nemzet. Petry sørget med kritiske ytringer mot homofili og migrasjon for irritasjoner. 54-åringen kritiserte RB Leipzigs ungarske landslagskeeper Peter Gulacsi for innsatsen mot homofobi. Petry kunne ikke forstå hvorfor Gulacsi «stiller opp for homofile, transvestitter og mennesker av andre kjønnsidentiteter.»

Herthas daværende keepertrener stoppet ikke der, men mente at Europa hadde forfalt moralsk på grunn av migrasjon.

Les også: RBK henter ny spiller

- Annonse -

– Liberale blåser opp motforestillingene. Når du ikke liker migrasjon […] sier de at du er rasist, siteres Petry, som mente at «fryktelig mange kriminelle» hadde fått inntok i Europa.

I den tyske offentligheten hadde Petry fått mye kritikk for sitatene, og ytringene kostet keepertreneren til slutt jobben.

– Selv om man tar høyde for detaljer i oversettelsen og faktumet at noen av Zsolts utsagn ble kuttet uten at det var avtalt, må vi slå fast at ytringene ikke tilsvarer Hertha BSCs verdier. Vi takker Zsolt for jobben han har gjort og ønsker ham lykke til i framtida, sier Herthas styreleder Carsten Schmidt til klubbens hjemmeside.

Les også: Planlegger nordnorsk kamphelg

Petry må dermed forlate klubben han hadde jobbet for siden 2015. Den tidligere ungarske landslagskeeperen ba om unnskyldning etter oppsigelsen.

– Jeg vil framheve at jeg er hverken homofob eller fremmedfiendtlig. Min ytring om migrasjonspolitikken angrer jeg veldig på. Jeg ønsker å beklage til alle mennesker som søker tilflukt hos oss og som jeg har fornærmet. Jeg likte å jobbe for Hertha BSC, og respekterer avgjørelsen. Jeg ønsker alle i klubben lykke til i framtida, sier Petry.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -