Indre Østland 3.div, avd. 9: Eidsvold TF avdelingsvinner 2016 – Kommentar fra trener Jon A. Slaatsveen

361

Eidsvold TF vant toppoppgjøret mot Strindheim TF 2 4-0 og sikret dermed tittelen avdelingsvinnere, 4 runder før slutt. Laget har 57 poeng og et forsprang på Redalen med hele 13 poeng.

På hjemmebane har laget vært knusende overlegne med 11 seirer av 11 mulige og det gjenstår 2 hjemmekamper: HamKam 2 den 9/10 (mulighet til å revansjere 0-1 tapet i Hamar den 19.juni) samt Trygg/Lade den 22/10 (vant 5-1 borte i juli)

Borte har det blitt 8 seirer og 3 tap.  Laget har tilgode å spille uavgjort i årets sesong.

Målforskjellen hjemme er imponerende: 60-5!

- Annonse -

Eidsvold TF åpnet med 10 (!) strake seirer før første bortetap kom på Hamar.

Av kamper som er spilt så langt, kan nevnes:

7-1 seier over Redalen den 30.april (hattrick av Martin Trøen)

6-0 seier borte mot Faaberg den 14.mai (5 mål av Martin Trøen)

8-1 seier mot Alvdal den 21.mai (også her hele 5 mål av Martin Trøen foran 167 tilskuere)

8-0 seier over Gjøvik-Lyn 2 den 8.aug (Jon Erik Økland scoret 4 mål og Piotr Gawecki scoret hattrick)

10-0 seier over Kattem den 27.aug ( 7 forskjellige spillere scoret)

Toppscorere i klubben pr. dags dato (topp 3) 

Martin Wilhelmsen Trøen, 27 mål (nå Strømmen i OBOS-ligaen)

Jon Erik Økland, 17 mål

Piotr Gawecki, 13 mål

jon_a_slaatsveen_hovedtrener_2016_300x399

(bilde: Trener Jon A. Slaatsveen)

fotballnerd.no fikk en oppsummering fra trener Jon A. Slaatsveen;

  • «Hvordan vil du oppsummere sesongen 2016 så langt 4 kamper før slutt?»

«Etter å ha jobbet hardt og lenge i vinter, var vi skuffet over det faktum at vi ikke kunne rykke opp. Noe vi så på som en stor mulighet i vår avdeling. Vi innfant oss med situasjonen og satte oss som mål å vinne avdelingen. Vi hadde en strålende innledning på sesongen, med gode seriekamper og cupavansement mot Skedsmo og Hamkam, før vi måtte gi tapt mot Strømsgodset med knepne 0-1 i en jevn kamp i 2. runde.

Vårsesongen var solid, men vi hadde et unødig tap borte mot Hamkam 2.

Det var ikke overraskende at Martin Trøen forsvant, etter å ha scoret 31 mål i vårsesongen. Vi var noe spente på hvordan vi ville klare oss uten ham, men også uten Niklas Brenna Karlsen og Magnus Kolbjørnsrud som begge forsvant til studier i høstsesongen.

Med en tynnere stall, har prestasjonene i høst vært noe svakere enn i vår. Men vi har levert jevnt bra og er vinnere av avdelingen 4 runder før slutt.

Nivået i avdelingen har vært ujevnt. Det har vært vanskeligere å holde fullt fokus i høst, i og med at vi kjente motstanderne fra vårsesongen da det var mer usikkerhet rundt nivået. Vi har benyttet anledningen til å matche mange unggutter som har høstet verdifull erfaring i høst.

I sluttspurten må vi vurdere å satse hardere på rekruttlaget i 4. divisjon, i håp om å berge plassen der. Med mange Romerikslag ned fra 3., kan det bli en kamp for å overleve. Ikke minst fordi kretsen av en eller annen merkelig grunn har bestemt at vinner av 5. div skal ha mulighet til å rykke opp gjennom kvalik. Noe uforståelig da det foregår en omlegging av seriesystemet for å heve kvaliteten, og der ingen kan rykke opp fra 3. eller 4.

  • «Hvordan ser på 2017-sesongen og målsetting da?»

«I Eidsvold Turn ser vi fram til neste år. Den nye 3. divisjon vil bli vesentlig hardere, og med mange interessante oppgjør. Sportslig sett vil dette være en god utfordring for oss nå.

Vi vil jobbe hardt for å beholde sentrale spillere, og ønsker å få inn noen nye spillere som kan heve kvaliteten i stallen totalt», avslutter Jon A. Slaatsveen til Høviskeland og fotballnerd.no

Vi takker så meget for oppsummeringen og gratulerer Eidsvold TF som avdelingsvinner av avd. 9, Indre Østland 3.div, 2016-sesongen.

(Bilder hentet fra lagets hjemmeside www.etf-fotball.no etter tillatelse)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -