Avd. 2: Analyser/fakta 23.runde: Flisa og Raufoss 2 rykker ned – fortsatt spenning i toppen!

530
Lyns Fadel Karbon, scorer et av sine to mål i kampen mot Gjøvik-Lyn, som endte 1-6 på Gjøvik. Foto: Jonny Isaksen, FK Gjøvik-Lyn

Flisa tapte 1-2 for Eidsvold TF, og Raufoss 2 tapte 2-3 hjemme for Redalen i lokalderbyet. Dermed er det klart at Flisa og Raufoss 2 følger Redalen ned til 4.div. Så er det spenning hvilket fjerde lag som slår følge med ned divisjon, blir det Lillehammer, Lokomotiv Oslo, Ready eller Gjøvik-Lyn? Eller Valdres? Svaret får vi snart.

Lyn fortsetter å nærme seg et opprykk til PostNord-ligaen etter 6-1 seier på Gjøvik, men Stabæk 2 gir Oslo-laget kamp helt inn etter 5-0 seier borte mot Tynset. Det skiller fortsatt 4 poeng mellom lagene på toppen av tabellen.

Lillehammer tapte bunnkampen mot Ready 2-5 og ligger under streken.

Lokomotiv Oslo tok en viktig seier mot Korsvoll i sin kamp om å fornye kontrakten i NT-ligaen.

- Annonse -

Resultater 23.serierunde: 

30/9: Gjøvik-Lyn – Lyn 1-6 

Lyn vant overbevisende 6-1 på Gjøvik foran 280 tilskuere og har nå 7 kamper uten tap hvorav 6 seirer. Markus Norheim Cham, Fadel Karbon og Anwar D`Vas Pellegrino ble 2-målsscorere. Det var hjemmelaget som tok ledelsen etter 8 min ved Gard Simenstad.

forrige oppgjør mellom lagene endte med en 6-3 seier for Lyn i Oslo.

fotballnerd.no fikk følgende kampanalyse fra hjemmelagets kaptein, Dag Alexander Olsen: –  Vi går ut offensivt får å stoppe dem sitt spill og angriper bra første 15-20 min, etter at vi går opp 1-0 så legger vi oss bakpå av en eller annen grunn og blir overkjørt. Det hjalp ikke at det var flere personlige feil som endte med mål. Det var ingen bombe at vi taper mot det beste laget i avdeling, men det var en fryktelig dårlig måte å tape på, avslutter Olsen

vi fikk også en kampanalyse fra bortelagets spiller, Rune Reidar Isaksen: – Gjøvik-Lyn traff bra med taktikken i begynnelsen, fikk mange gode brudd, og kontret inn 1-0. Vi var svake de første 20. Deretter handlet det meste om oss. De sprakk helt opp etter 3-1, og det kunne fort blitt mye mer enn 6-1, avslutter Isaksen til fotballnerd.no

30/9: Lillehammer – Ready 2-5

7 forskjellige målscorere i en kamp der begge lagene måtte vinne for å komme seg bort fra nedrykksplassene. Ready viste styrke og vant 5-2 på Stampesletta. Ready vant også forrige oppgjør, da med 3-2 i Oslo. Nå ligger Lillehammer under streken, mens Ready er på rett side av streken.

fra bortelagets kaptein, Daniel Støer Hagen, har vi fått følgende kampanalyse: – Kampen starter med et Ready trykk samtidig som Lillehammer prøver på å flytte spillet sitt opp ved å slå langt. Ready scorer tidlig ved et langskudd og får kampen inn i sitt spor. Lillehammer fortsetter å slå langt uten å få til noe. Dette resulterer i gode overgangsmuligheter for Ready som resulterer i 2 mål til før pause. 

Etter pause er kampen som i første omgang. Ready ligger godt og slår unna. 3-1 reduseringsmålet kommer til Lillehammer etter et innlegg hvor en Lillehammer spiller får stå helt alene og plukke opp klareringen på 16-meteren og får satt den via en god del ben. Derfra og ut prøver Lillehammer å flytte seg høyere opp i banen noe som igjen resulterer gode kontringsmuligheter for Ready. De blir også utnyttet godt ved 2 anledninger. Mellom Readys 4 og 5 mål scorer Lillehammer også ett og kampen ender 2-5 i Readys favør, avslutter Støer Hagen til fotballnerd.no 

30/9: Frigg – Valdres 0-1

hjemmelagets spiller, Sondre Kollen, fikk rødt kort etter 95 min (!) etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort i kampen. Matchvinner ble Ola Adeyemo med sin scoring etter 76 min. En meget viktig seier for Valdres, som tok et skritt bort fra nedrykksplassene og er på riktig side av streken, men kun med 4 poengs forsprang når det gjenstår 3 kamper.

vi fikk følgende kampanalyse fra Valdres sin kaptein, Thomas Brekken: – Frigg har mest ball, men vi ligger kompakt i 5-3-2 og slipper knapt til en eneste sjanse i løpet av 90 minutter. Avgjørelsen kommer et kvarter før slutt når vi klarer å kontre inn et mål. En god taktisk match fra vår side, avslutter Brekken til fotballnerd.no

les også: Avd. 1: Analyser/fakta 23.runde: Drøbak-Frogn lever fortsatt i håpet om ny kontrakt!

30/9: Korsvoll – Lokomotiv Oslo 0-1

Matchvinner for bortelaget, Lars Thorsteinsen Toft, fant nettmaskene etter 58 min. En meget viktig seier for «Loket» som ligger rett over streken og med poenget foran Lillehammer, som er under.

 

30/9: Flisa – Eidsvold TF 1-2

Flisa måtte vinne for å unngå et nedrykk til 4.div, mens Eidsvold TF måtte vinne i håp om å kunne ta igjen Lyn og dermed opprykk. Flisa ble det tapende laget i matchen når matchvinner Thierry Dabove finner nettmaskene i det 76.min.

Flisa har en meget dårlig målforskjell på 39 minus, og selv om det er en teoretisk sjanse for å klare seg under forutsetning at laget vinner de siste 3 kampene, ser det håpløst ut grunnet nevnte målforskjellen samt at Lokomotiv Oslo og/eller Ready taper stort de siste 3 kampene. Så vi konkluderer at Flisa slår følge med Redalen ned til 4.div.

vi har fått følgende analyse av kampen fra hjemmelagets spiller, Simen Stølen, der vi også ber om en vurdering av sjansen til å kunne klare seg i NT-ligaen: –  Er en kamp som Eidsvold TF vinner fortjent, de er ikke så mye bedre i banespillet, men de kommer til flere sjanser enn oss. Med litt tur, så kan vi få med oss noe fra denne kampen. 

Med tanke på å holde plassen, så er vel det noe som er usannsynlig med tanke på at vi må ta inn 9p på de 3 siste kampene og i tillegg har en dårlig målforskjell. Det som blir viktig nå er å få gode resultater i de resterende kampene og vise ka vi står for, avslutter Stølen til fotballnerd.no 

2/10: Tynset – Stabæk 2 0-5

bortelaget måtte vinne for å gi Lyn kamp helt inn for å vinne avdelingen og dermed et opprykk til PostNord-ligaen. Laget gav gass fra start og ledet 3-0 ved pause. Vant tilslutt 5-0 på Tynset og ligger fortsatt 4 poeng bak serielederen fra Oslo. Tynset er å finne på en trygg 5.plass.

les også: Avd. 3: Analyser/fakta 23.runde: Bryne 2 nærmer seg 4.div spill, tapte 3-4 for Pors

2/10: Raufoss 2 – Redalen 2-3

hjemmelaget måtte vinne for å ha en teoretisk sjanse til å overleve i avdelingen, men takket være en ny taktikk fra Redalen, så vant gjestene 3-2 og sendte dermed sine naboer ned til 4.div, der lagene nok møtes i 2018-sesongen. Allerede etter 15 min, ledet Redalen 2-0. Redalen tok sin tredje borteseier for sesongen, mens hjemme venter laget på sin første hjemmeseier – nå er det to hjemmekamper som gjenstår for å få sin første 3-poenger. Kampene er mot Eidsvold TF (3.plass) og Flisa (12.plass)

Tabellen:

 1. Lyn, 58p
 2. Stabæk 2, 54p
 3. Eidsvold TF, 52p
 4. Korsvoll, 42p
 5. Tynset, 35p
 6. Frigg, 32p
 7. Valdres, 30p
 8. Gjøvik-Lyn, 28p
 9. Ready, 27p
 10. Lokomotiv Oslo, 27p
 11. Lillehammer, 26p
 12. Flisa, 18p
 13. Raufoss 2, 17p
 14. Redalen, 15p

Toppscorere:

Sebastian Pedersen, Stabæk 2, 21 mål

Prince Ntabwe Kabeya, Lillehammer, 20 mål

Kamper 24.serierunde:

7/10: Redalen – Eidsvold TF

7/10: Valdres – Korsvoll

7/10: Ready – Frigg

7/10: Lokomotiv Oslo – Tynset

7/10: Gjøvik-Lyn – Flisa

8/10: Lyn – Lillehammer

9/10: Stabæk 2 – Raufoss 2

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -