Löw garanterer Neuer keeperplassen i landslaget fram til EM 2020

108

Den tyske landslagstreneren Joachim Löw sier at Manuel Neuer vil være Tysklands første valg på keeperplassen fram til EM i 2020. Marc-André ter Stegen er dermed fortsatt bak Neuer i køen.

- Annonse -

– I mange, mange år har Neuer vært en fantastisk keeper. Han var skadet i ett år før VM, men under VM viste han at han var i form. Han var den som gjorde en god jobb under VM. I tillegg er han vår kaptein. Han er utrolig viktig for våre spillere og for laget. Hvis det ikke skjer noe usedvanlig, vil Manuel Neuer være vår førstekeeper neste år fram til EM, sier Löw i tv-programmet Das aktuelle Sportstudio.

Neuer hadde skadet seg i september i 2017 og spilte ikke en eneste offisiell kamp før VM. Til tross for skaden og sterke prestasjoner av ter Stegen, ble Neuer Tysklands førstekeeper under turneringen. Også etter VM forble Neuer Tysklands første valg mellom stengene. Begge avgjørelser har vært meget omdiskuterte i Tyskland.

– Marc er likevel er likevel en keeper i verdensklasse. Han hadde store vanskeligheter i landslaget i begynnelsen. I de første kampen kom han med tre, fire brølere, men han har utviklet seg enormt. Han spiller på konstant høyt nivå. Han får sikkert noen sjanser neste år, men hvis Manuel er i form, planlegger vi med Manuel som førstekeeper fram til 2020, sier Löw.

Kommentarer

kommentarer