Mjøndalen, Scarlett Johansson og Tippeligastart

581

Mjøndalen, Scarlett Johansson og Tippeligastart

Det nærmer seg Tippeligastart, det nærmer seg med stormskritt. I Flashscore.nu så har vi forberedt oss så godt vi kan, gjort research under stokk og stein, og lett med lys og lykte etter all informasjonen vi trenger for å være klare. 

Underveis har vi pådratt oss en lei strekk i kjærlighetsmuskelen (jeg snakker om den i brystet, din gris), og falt pladask for en samling brune menn ledet av en gråhåret adonis. 

 

Undertegnede er fra et område midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg, har bodd i Bergen, Trondheim og Tromsø, og kunne således ha falt for mange flotte, norske lag underveis. Men det har liksom aldri blitt til noe. Stadionbesøk og kamper, det har det selvfølgelig blitt, og i Bergen og Brann var det nesten så man ble sjarmert med. Men nei.

- Annonse -

Nå derimot, uten å se på Drammen som noe annet enn et sted man kjører igjennom på vei et annet sted, uten å ha vært i nærheten av Portåsen, mølla eller den gamle togstasjonen, har jeg falt for Mjøndalen. Etter å ha lest uttalelsen «de som skal komme bak oss skal ha en katastrofesesong» ble Vegard Hansen en av de aller første vi fulgte på Twitter, og etter det har det ikke vært noen vei tilbake. For å ta en allegori Vegarden selv sannsynligvis hadde kjent seg igjen i, var det litt som å se Scarlett Johansson i Lost in Translation, fallet var uunngåelig. Og heldigvis, som Scarlett, skuffet ikke den gråhårete, eller resten av den brune gjengen.

For det er kanskje utrolig, at et lag med en sang som ikke bare heter «Brunt hjerte», men som også inneholder strofer som «Et sted er det kjærlighet, et brunt hjerte av ærlighet» og «Brun for livet, til jeg dør», kan være så innmari sjarmerende, men det er de altså. Laget har målsetning om å ta flest selfies på arenaene i Tippeligaen, klubben om å finne frem til nevnte arenaer, og treneren om å 1) ikke kjefte på dommeren, 2) ikke drikke seg full, og 3) aller helst ta nok poeng tidlig i sesongen til at punkt 1 og 2 ikke ryker før Sankthans. Det sier litt om den moderne fotballen at det oppleves som helt vannvittig friskt å se en klubb der det bygges nøkternt, stein på stein, og der forsvarlig klubbutvikling går hånd i hånd med knallhard sportslig satsing. En klubb som beviser at det viktigste i livet [fotballen] -blod, svette og tårer- fortsatt er gratis.

Det er lett å falle for noen hvis kjerneverdier er de samme som en selv, og enda lettere blir det hvis den utvalgte har noe ekstra i tillegg, som et skikkelig bra sett hyller, en bakende som kan knekke nøtter, eller bra humor. Har (enda) ikke sett noe nøtteknekking fra de mørkebrune, men humor, det har de. Som da spillerne simulerte skader en uke i forkant av forrige sesong og bare ga seg når sjefen var i ferd med å dra av seg fjeset, eller som da hjemvendte helter hilses velkommen til ferden opp til Tippeligaen. «Alle skal med» eller hva, Magnus Sylling Olsen?

Siden Nils-Arne Eggen la inn Rosenborg-årene har Tippeligaen manglet en skikkelig ordsmed. De får vi igjen nå. «Vegards innspill» før hjemmekampene setter det meste annet av fotball-lektyre i skyggen, og vi koster på oss noen smakebiter:

Om å presse seg for hardt:

«Jeg har ikke sett guttene siden onsdag. Og de har sluppet å se meg. Og få kampgjennomgang, videoklipp og mas om kvalitet og tempo. Jeg er helt sikker på at det ikke har skadet. Jeg er ganske sikker på at det har gjort dem godt. For er det en ting jeg har lært, så er det at det ikke hjelper å mase på slitne spillere. Det er omtrent som å fise. Presser du for hardt kan det gå virkelig galt.»

Om Ull/Kisa:

«For ingen fortid er så mørk at det ikke finnes håp for fremtiden. Har jeg hørt. Og all den tid vi er vår egen verste fiende, ser jeg ingen grunn til å frykte andre. I hvert fall ikke Ull/Kisa.»

Om 4-0 scoringen mot Hønefoss, samt snoker:

«Det var ikke et fotballangrep. Det var et malt angrep. Eller et komponert et. Jeg løper ikke ned hverken Operaen eller Nasjonalgalleriet. Men såpass vet jeg, dette var kunst. Hvis du er usikker på potensen, kan du søke opp målet på nett. Hvis det ikke rykker litt i snoken er det på tide å ringe fastlegen.»

Om Stian Aasmundsen:

«Han er limet defensivt og glidemiddelet offensivt.»

Ellers er sjefen stort sett stolt over og fornøyd med spillerne sine. Med unntak av keeper-Ivar. Keeper-Ivar er også god og jobber og er viktig og står på, men med ballen i beina gjør han det utrygt for både trenerhjerter og båremannskaper. Men nok om det.

For oss er det vakkert å lese om spillere som går ned i lønn (fra lærer), for å være med på Tippeligadrømmen, og en trener som ser det positive i å bli vist bort fra benken i en bortekamp «da blir det en mann ekstra i vaktstyrken på søndag», og ellers bidrar rundt klubben med annonse- og vaffelsalg samt som speaker på rekruttkampene. Og selv om klubben har gått «corporate» og solgt stadionnavnet, høres Isachsen stadion en del koseligere ut en Color Line Stadion.

Det blir tøft for Mjøndalen i årets Tippeliga. Men vi tror ikke nivået helt øverst er så høyt at det ikke er mulig for en Askeladd som er villig til å betale i svette, blod og tårer det andre betaler i kroner, å lykkes. Om utsiktene i Tippeligaen så har Vegard Hansen sagt det bra selv, så det skal få bli avslutningen. Vi ønsker ihvertfall lykke til, og sender en hilsen fra nye brune sympatisører (shit, det er ganske mye som blir ganske feil med den brunfargen!)!

«På skolen lærte jeg om evolusjonen; at kun de sterkeste overlever. Men i fotball er det ikke alltid sånn.For selv om Rosenborg, Molde, Godset og alle de andre er større enn oss, betyr ikke det at de ikke kan slås. De er kanskje favoritter. Oddsen er kanskje mot oss. Men en fotballkamp er ingen matteprøve. Det er en helt annen prøve. Hvor lidenskap kan trumfe logikk.Og hvor ærlige arbeidsfolk kan slå store stjerner. For der ute på det grønne gresset er det ikke alltid to pluss to blir fire. Uansett hva oddsen er. Uavhengig av hva eksperter har spådd og kommentatorer tror. Når kampen er i gang teller oddsen null og niks. Så ikke bli overrasket om noen bestemmer seg for å justere oddsen. Plutselig er det en jævel i brunt som kødder det til. Som gjør noe det ikke var meningen at han skulle gjøre. Som å ta ballen fra en overbetalt spiss, drible en rutinert forsvarer eller skyte ballen i krysset bak en forfjamset landslagskeeper.»

Kilder:

@hansen_vegard på twitter

www.toppfotball.mif.no

(både Vegards twitterfeed og Vegards innspill har såpass høy underholdningsverdi at de tåler gjennomsyn også nå i ettertid)

 

Følg oss gjerne i sosiale medier, FlashScore.nu på twitter, facebook og google+. Mjøndalen og alle de andre lagene i Tippeligaen kan du følge tett på www.flashscore.nu, samt gjennom vår gratis og nydelige app, «FlashScore.nu» i appstore og google play.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -