Mjøndalens sjette strake tap etter omstridt utvisning: – Føles urettferdig

107
Joshua Kitolano ble den store helten på Consto Arena med sine to mål. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Mjøndalen – Odd 0-2) Mjøndalen har tapt sin sjette kamp på rad. Utvisningen til Alexander Betten Hansen ble kampens store snakkis.

Etter 33 minutter havnet Alexander Betten Hansen og Birk Rise i en duell. Mjøndalens høyreback hadde foten høyt i luften, traff Risa og ble utvist. Avgjørelsen var meget omstridt, og Mjøndalen følte seg snudd av dommeren nok en gang.

– Selv om vi ikke ønsker å skylde på noe, er det vanskelig å se forbi dommeravgjørelsen om det røde kortet. Ikke akkurat første gangen det skjer i år. Og det føles veldig surrealistisk med så mange situasjoner gående i mot oss, spesielt da det skjer over så mange kamper. Det er veldig frustrerende og føles naturligvis urettferdig, sier Markus Nakkim til Fotballnerd.no.

Les også: Brann med sitt tredje strake bortetap i Drammen

Vebjørn Hoff, derimot, mener at det røde kortet var korrekt ut ifra det første inntrykket han fikk på banen.

– Jeg har ikke sett den om igjen, men foten er høyt oppe, viser knotter og da utsetter han vel Risa for fare i mine øyne, sier Odds midtbanespiller.

Kitolano-dobbel avgjorde kampen

I begynnelsen av kampen skapte både Mjøndalen og Odd noen store muligheter. Rett før utvisningen fikk gjestene annullert en scoring av Risa for offside.

Med elleve mot ti presset Odd høyt mot Mjøndalen, og fikk uttelling da Joshua Kitolano scoret kort tid før pausen. Etter pausen skapte lagene tilnærmet ingen store sjanser. Tre minutter før slutt mistet imidlertid William Sell ballen ved egen boks, noe som førte til at Kitolano scoret sitt andre for dagen og avgjorde kampen.

Les også: Aalesund med sesongens første seier etter omstridt straffespark

– Jeg synes vi er et bedre lag enn Mjøndalen fra start og det blir veldig markant da de blir 10 mann. Vi kontrollerer inn, er tålmodige og gode med ball. Mjøndalen har vel ikke en sjanse etter de blir ti. Godt gjennomført kamp av oss, nå har vi fokus på neste, analyserer Vebjørn Hoff.

– Har ikke tid til å sitte og synes synd på oss selv

I Mjøndalen-leiren var frustrasjonen stor etter kampen. Markus Nakkim mener laget gir bort begge mål.

– Tungt. Vi brenner våre sjanser og gir mer eller mindre bort to mål, da gjør vi det vanskelig for oss selv, sier midtstopperen.

Likevel retter Mjøndalen-spillerne blikket på søndagens bortekamp mot Start. Nakkim mener at laget ikke får gjort noe med dommeravgjørelsene, men skal jobbe for å bryte tapsrekken.

Les også: Eirik Schulze: – Håper Castro skammer seg

– Samtidig må vi fokusere på det vi får gjort noe med; neste kamp. Her skal det bygges samhold, jobbes på feltet og vi skal slå sterkt tilbake, sier han.

Nakkims lagkamerat Fredrik Brustad er enig.

– Nå må vi mobilisere til søndagen, ingen andre enn oss som kan snu dette. Vi har ikke tid til å sitte og synes synd på oss selv, sier 31-åringen.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Kommentarer

kommentarer